pzsé Creative Commons License 1999.11.10 0 0 53
Kedves EG!

Az, hogy "művelt és intelligens" emberek is csatlakoztak a nácizmushoz még, hogy minden európai "művelt és intelligens" európai náci volt. Nagyon sok "művelt és intelligens" európai csatlakozott a kommunizmushoz. A többség viszont távol tartotta magát, sőt küzdött mindkettő ellen. Ami az egyetemi ifjúság színe javát illeti, a helyzet pontosan ugyanaz. Legalább annyian csatlakoztak a kommunizmus eszméihez, mint a nácizmuséhoz, a fasizmuséhoz stb.

Nem tudom, honnan veszi, hogy a kommunizmus nem kötődik az európai civilizációhoz. Kiagyalói és első teremtői egytől egyig európaiak voltak. A többiek, kínaiak, kambodzsaiak, észak-koreaiak, kubaiak, hogy csak a legvéresebbeket említsem, csak epigonok. Igaz, jó tanítványok voltak. Hogy az európaiak kudarca volt- e a Holocaust? Akkor legalább annyira az volt a Gulag is, hiszen a Nyugat szenvtelenül elnézte azt, hogy embereket kiírtsanak származása, faja, vallása, foglalkozása, társadalmi helyzete, politikai meggyőződése stb. miatt.

Hogy kellemesebb hely-e Németország Magyarországnál, mert ott felpofoznák zsiragy-at. Talán meg kellene kérdezni azokat akiket megnyomorított a kelet-német rendszer és most azt látják, hogy a gyilkosok, a vezetők megúszják némi, jelképes büntetéssel.

Előzmény: EG (51)