kukácska Creative Commons License 2021.05.28 -2 2 51873

Nem akarok politikai témákba belemenni, de nekem az öszödi beszéd kiszivárogtatása utáni helyzetről az jött le, hogy

- reggel 1/2 8 és 3/4 8 között amikor a Kossuth téren kijöttem a metróból és mentem a 2-es villamoshoz, a bokroknál lévő sátrak mellett tele volt üres műanyag borosflakonokkal, a torzonborz alakok pedig arra sem vették a fáradságot, hogy keressenek maguknak valahol egy wc-t. Ott helyben, a villamos megállótól 2-3 méterre tolták le a nem kevésbé koszos gatyájukat és simán legugoltak elvégezni a nagydolgukat.

- délután nagyon sokszor körbe kellett járni fél Budapestet, hogy haza tudjak jönni, mert vagy a 2-es villamos nem járt, vagy a 15-ös busz, de nagyon sokszor egyik sem.

- egyik huszonéves kolléganőm a Kossuth térhez közeli vendéglátós főiskolára járt. Egyik nap, amikor vége volt az előadásuknak, a rendőrök nem engedték ki őket az utcára, "visszaterelték" a bejárathoz. Eltelt néhány nap és sírva jött be, mert a "rendőri terelést" és az ácsorgásukat felvette a HírTV, aztán napokig azt mutogatták, hogy a rendőröknek sikerült a térről kiszorítani a tüntető fiatalokat. Eszükbe sem jutott tüntetni, mindössze haza szerettek volna menni.

- 2007 tavaszán a férjemmel egy alföldi gyógyfürdőben voltunk. Az utolsó héten, egy pénteki napon a masszőrök a páciensek feje felett szervezkedtek a szombati budapesti kiruccanásra: buszt nem kell fizetni, az ingyenes lesz. Lesz aki tepertős pogácsát visz, lesz aki sajtos rudat, visznek néhány demizson bort és némi pálinkát. Aki este felé nagyon éhes lesz, a tér sarkánál lesznek akik bográcsban főznek pacalt és birkapörköltet. Kenyeret most is Bicskéről kapnak, az "a múltkor is" nagyon finom volt. A masszőr csaj tudta, hogy szombaton délelőtt mi is hazajövünk. Teljesen hülyének nézett, hogy mi ilyen bulikba nem járunk, mert az olyan állati jó. Mindent megkapnánk, csak néha azt kellene kiabálni, hogy "Gyurcsány takarodj". Sehogyan sem akarta megérteni, hogy én még egy május elsejei felvonuláson sem voltam, tüntetésekre meg nem járok.

Előzmény: egonca (51872)