zombi112233 Creative Commons License 2021.05.28 0 0 6476

Találkoztam már hasonló motorral. A másik autóm egy Rover 25,1.4- es benzines motorral, 2000-es évjárat. Valami kopogott benne, gondoltam megnézem, hátha a hajtókarcsapágyak azok. Nagy lelkesen leszedtem az olajteknőt, hogy majd ott hozzáférek, megrángatom, hátha kibukik a hiba vagy a kotyogás és ez fogadott:

A karikázott csavarok a hengerfej csavar végei. :) Ráadásul a képen látható rácsos rész (elvileg merevítő és olaj terelő szerepe van) fogadott. Tehát ez is a motor tetjétől az aljáig tartja össze az egész motort. Olvasgattam pár napot sírás közben, és az eredmény az lett hogy szépen összeraktam az autót, mert nem mertem szétborítani az egész blokkot. Egyébként ez több éve volt, azóta is azt használom, főleg mióta az A2 szét van szedve. Szívós egy darab, mert bármi is kopog benne, nem romlott az állapota hangra, és teszi a dolgát. Amint kész lesz az Audi, ettől függetlenül bármennyire is szeretem és nagyon fogom sajnálni, meg kell válni tőle, mert rommá van rohadva szegény.

Ezt nem azért írtam hogy Kaper ne foglalkozzon a problémával, hanem csak érdekességként említettem meg, hogy van még pár olyan autó amiben ilyenekkel szívatják a jónépet,és persze a probléma sem ugyan az.

Él és virul:

Előzmény: Octi19 (6471)