Freedom of mind Creative Commons License 2021.05.25 0 0 182344

"Én csak azt tudom, hogy ha nem öntöm ki csészébe akkor, amikor még kb a harmada hátravan, akkor megég és ihatatlan lesz. Ha időben kiöntöm, akkor viszont egy kellemes, selymes ital a jutalom."

A videó is lényegében erre mutat rá. Ha nem öntöd ki időben hanem megvárod a teljes kifolyást, akkor nem lesz jó a kávé. Ha meg kiöntöd időben akkor annyi erővel fölösleges bele a szelep legalábbis ennél a legújabb változatnál.
Sosem értettem amúgy a Brikka őrületet. Konkrétan volt nálam kölcsönben egy régi olasz meg egy későbbi, román. Egyikkel sem sikerült élvezhető kávét készíteni. Normál kotyogóssal spíler vagyok, de a Brikka nem jött be egyáltalán. 

Viszont ez az új már egészen másképp működik. Érdemes volna úgy megpróbálnod, hogy nem max lángon, hanem odafigyelve, végig takarékon, pont mint egy egyszerű kotyogósnál kell ha jó kávét akarsz. Mivel az újban "kalap" már nincs, a gumielem pedig csak egy öntáguló lyuk lényegében, ha nem forralod fel a kazánt, talán javíthat a kivonatoláson. "Cremát" ne várj tőle, de nem is arra kell törekedni hanem arra, hogy finom legyen a kávé.Előzmény: heted7 (182341)