Megyeri Szabolcs kertészetről
Reklám és ellen-reklám mentesen...
Hátrány: Valóban drágább az átlagnál, a kiszállítás gyakorta időigényes, mert nagyobb adag összegyűlésére vár 1-1 megyére vonatkozóan. A kapcsolattartás náluk is kissé nehézkes, de a több cégnél sem mondanám zökkenőmentesnek. (Véleményem szerint ebben a kérdésben mindegyikkel legyünk megértők kedves vevőtársak, a földeken muszáj ott lenni, a növények nem várnak.)
Előny:
- Nagyméretű furgonnal szállít, így a növények nincsenek visszavágva, sem összetörve. Továbbá nem agyoncsomagolva, levéltörten érkeznek meg, mint a postai vagy futárszolgálatos kiszállításoknál. Egy napon belül lezajlik a szállítás, a tövek nem száradnak ki.
- Nem agyontápozott növények érkeznek, hanem természetes módon neveltek, erős gyökérzettel. A tőle rendelt növényeim közül még egy sem pusztult el a kiültetés után. Ezt más kertészetekre nem tudom elmondani, a többinél elég magas volt a veszteség aránya.
- Mindig pontosan azt kaptam, amit rendeltem, fajtában és méretben. Ha plusz infót kértem valamelyik rendeléshez, megkaptam akkor is, ha számukra nem volt kedvező a kimenetele. Ez sem tipikus hozzáállás.
- Friss tapasztalat: Az idei késő tavaszi fagyhullámoknál a más kertészetektől vett fáim két évesen is elhaltak. A tőle vett fügéim szintén lefagytak, kb. egy évi fejlődésük odaveszett. Viszont pár hét után valamennyi újrahajtott a tövéről, élnek. Bár a máshonnan vett datolyaszilvákról és mini kivikről írhatnám ezt.
A leírtak a valóságot tükrözik, szépítés nélkül.. Döntsön az olvasó az előnyök és hátrányok összevetése után.