Creativus Creative Commons License 2021.05.21 0 0 2

A külső látszatot alaposabban szemlélve megállapítható, hogy a fejlett nyugati civilizációs régióban egy olyan folyamat zajlik, amely pl. az emberek (nem csak a nők) egyre felszínesebbé válásában is megmutatkozik. Minél későbbi (fiatalabb) korosztály, annál nagyobb - átlagosan - a felszínesség. És ezt nem írja fölül az, hogy vannak  elszórtan kivételek is.

 

Nagyon mély (valójában evolúciósan kialakult) oka van ennek, amelynek a magyarázata összetett, s bár megérthető, de éppen a felszínesség az, ami meggátolja, hogy az emberekhez a súlyos igazság széleskörűen eljusson. Konkrétan pl. itt a fórumokon a "TL;DR" az ami ezt lehetetlenné teszi.

 

Nagyon röviden a lényeg: A magasra fellendült civilizációnk, kultúránk, egy kb. 50 évvel ezelőtti esemény következtében, egy mind rohamosabbá váló hanyatlásba lépett. A folyamat kb. 2-3 generációt követően (azaz napjainkra) válik szembetűnővé. Ám csak a következmények azok, amik tapasztalhatók, a mélyben olyan jelenségek húzódnak, amelyeket el sem hiszünk. S a fiatalok már beleszülettek egy romlottabb állapotba, s azt tekintik normálisnak, s egy élet alig elég arra, hogy a további züllést észrevegyük. Csak néhányan (pl. különböző topikokat nyitók) veszik észre, hogy valami baj lehet.

 

Pszichológiailag a "szándékos vakság" az, ami meggátolja, hogy objektíven elemezzük ami történik. Vegyük észre azt is, hogy ebben a témában a felszínes magyarázatok mit sem érnek.

 

 

Előzmény: AndalicsLászló (-)