Carina_S Creative Commons License 2021.05.20 -1 0 155542

A Windows-ok alatti téli/nyári időszámításra történő automatikus oda/vissza történő időátállításra, ill. annak megszüntetése esetén előálló új helyzetre vonatkozóan lenne egy sokakat érdeklő kérdésem.

Azt mindenki tudja, hogy a Windows-ok bármelyike önállóan képes átállni a téli/nyári időszámításra a Windows-óra automatikus átállításával.

Azonban most hogy 2021. márc. 27.-én (ha a nyári időt véglegesítik!), vagy 2021. okt. 31.-én (ha a téli időt véglegesítik!), ez az országok időszámításában úgy fog bekövetkezni, hogy közben a Windows-ok akkor is át fogják állítani márc.-ban és okt.-ben az időt, amikor ez már nem lesz szükséges.

Következésképpen, kell egy megoldást találni arra, hogy a Windows-ok ezután már szüntessék be a félévenkénti óra-átállítgatásokat. A kérdés, hogy erre a Windows-oknak lesz-e majd szükségük egy új KB-XXXXXXXX frissítésre amit le tudnak majd a hivatalos Windows-frissítőoldalukról maguknak tölteni, vagy pedig a Windows-ok a Vezérlőpult--> Dátum és Idő paneljén tartalmaznak-e erre egy olyan gombot, amivel meghatározható az, hogy az automatikus óraátállítást alkalmazzák-e tovább, vagy pedig (határozatlan időre) függesszék-e fel?

Vagy pedig az lesz a megoldás, amit egy 2004-ben írt PC-fórumos bejegyzésben olvastam, amely szerint egy kis segédprogramot -- (a egészen pontosan "tzedit.exe" segédalkalmazást!) -- kell letölteni ahhoz, hogy a Vezérlőpult--> Dátum és Idő paneljének automatikus átállítása kézzel is ki-bekapcsolható legyen; amely idézve ITT LENT lesz: >>

"A téli-nyári időszámítás közötti átállásról a rendszer automatikusan gondoskodik, hiszen az felhasználó által beállított időzónából, és az aktuális dátumból egyértelműen következik.

Ha mégis kézzel akarod befolyásolni ezt a jellemzőt, kénytelen leszel a Resource Kit-ben található tzedit.exe-t beszerezni, amivel a Windows beépített időzóna-táblázatait lehet szerkeszteni."

Melyik lesz ezek közül erre a végleges és legjobb megoldás???