RnD Creative Commons License 2021.05.19 -3 6 2367

Móvár—MTK: 28-24  (végeredmény)

 

 

 

Zácsik visszaállt a szünet után, lőtt tíz perc alatt három gólt és kiharcolt egy hetest is. Pál Tamara szintén góllal kezdte, gyors labdafelhozatal végén balszélről mindjárt a félidő elején betalált (de aztán amikor egy perc múlva lett volna erre még egyszer lehetőség, inkább leállt az akcióval a félpályánál…) Győri Barbi két ziccert is védett, Kovács Patti elrontott egy lövést elöl, Szekerczés is összehozott egy hetest…így aztán az MTK vissza tudott jönni a meccsbe, olyannyira h tíz perc és már csak egy gól volt a Móvár előnye (16-15 40. perc)

 

Beállt Lancz Barbi, jobboldalról nyolc méterről lőtt egy nem akármilyen átlövésgólt, majd a másik oldalon ugyanúgy jobbkettőben Marincsák Niki betörésből volt eredményes, Kovács Patti csak nézte ahogy bement mellette a vonalig (17-16 41. perc) Stranigg Zsófi balszélről talált be, ő ma is nagyon jó formában játszott, utána meg balszélen próbált bemenni Zácsik, erre hetest adtak (a mai meccsen a jv-k szinte mindenre hetest fújtak be, hatvan perc alatt összesen 13-at, főleg a Móvárnak, az MTK-ban inkább csak Zácsiknak…..) A hetest Pál Tami kihagyta, és aztán végre felpaprikázta magát annyira h rögtön utána gyors középkezdésből lőtt egy villámgyors gólt (19-17).

 

A Móvárnál nagyjából ekkor, a félidő közepén állt be Szarková, az MTK-nál meg Gerháth Fanni, Zácsik helyett. Ez nem tűnt szerencsés egybeesésnek a vendégek szempontjából, bár Gerháth Fanni góllal kezdte (Tami szuper asszisztjából) és Marincsák Niki is betalált középen a kilépő Gyimesi Kitti mellett betörésből (21-19 47. perc) Utána Győri Barbi védte Katona Flóra próbálkozását jobbszélről, az MTK gyorsan felhozta a labdát, balszélen Sallai Niki ziccerből vihette be és beívelte Herczeg Lili fölött…a távolabbi kapufára.

 

Ez lehetett volna a meccs egyik fordulópontja. Ha bemegy, ez a gól megadhatta volna a lelki pluszt a szoros végjátékhoz. Helyette Tóth Eszti lőtt betörésből gólt, és igaz h utána Sallai Niki végre-valahára szintén betalált, teljesen ugyanolyan helyzetből mint amiből az előbb nem, de ez így mínusz kettő volt már, nem mínusz egy (22-20 48. perc) Móvári TO következett, majd Szarková a saját lábára ütötte a labdát, ebből Pál Tami rendezetlen védelem ellen indulhatott volna….de nem indult, hanem kicsit tétova labdafelhozatal után jobbkettőbe Tuckosnak passzolt, tíz méterre. Tuckos ritkán marad fent támadásban, de becsületére legyen mondva most megindult előre és hibátlanul kihasználta a hirtelen jött lehetőséget (22-21).

 

 

Ismét csak egy gól volt a különbség, ráadásul Szarková elrontott egy passzt a beállósnak, ebből az MTK jöhetett rögtön. Pál Tami kapta a labdát a felezővonal után, méghozzá mozgásban, de amint meglátott maga előtt három méterre két móvári játékost inkább lelassított, és középre Gerháth Fanninak adta a labdát, aki továbbment előre és jobb3 nyolc méterről egészen gyámoltalanul Herczeg Lili kezébe adta a labdát. (OK, nem teljesen a kezébe, de pont oda ahol állt, és semmibe nem került ezt a gyenge labdát Lilinek kiütni oldalra…)

 

 

Ez lehetett volna a meccs másik fordulópontja. Lélekölő bénázás, olyannyira h amikor ezt követően Kovács Patti lőtt egy kapufát és az MTK megint gyorsan felhozhatta (volna) a labdát, már senki nem mert előre indulni, inkább csak passzolgattak egymásnak a játékosok…és utána felállt fal ellen szenvedtek hosszan, eredménytelenül. Persze amikor Pál Tamara zár el Gerháth Fanninak h majd ő megoldja, akkor már valóban padlón van az egész csapat….A sikertelen támadásból aztán Kovács Patrícia iramodott meg a labdával előre, Dakos a hatosnál meglökte, ez persze hetes lett és kiállítás.

 

Vova ezután végre visszaküldte Zácsikot  Gepi helyett (három perccel korábban kellett volna…) de a meccset már nem lehetett megmenteni (23-21 51. perc) A Móvár kijött nyitott védekezésre és elnézve az MTK játékosok összevissza kavargását arra is gondolhattunk h fogalmuk nincs hogyan kell nyitott védekezés ellen kézilabdázni. Három perccel később 25-21-nél Vova időt kért, ennek már semmi értelme nem volt, csak annyi mint halottnak a csók. Utána Dakos lőtt még egy gólt beállóból (egy nagyon jó lőtt passzból Zácsiktól) és Pál Tami is betalált jobboldalról, majdnem jobbszélről, teljesen kiszorított helyzetből, de az MTK védekezése közben teljesen összeomlott és nem sokkal később a támadás is. A Móvár ha nem is briliáns játékkal, de örömjátékkal fejezhette be ezt a meccset (28-24), amivel továbbra is megmaradt az esélyük a bronzéremre.

 

 

 

 

 

A mérkőzést érdemes időben két részre osztani: az első tizenöt percben kiegyenlített küzdelmet láthattunk, az MTK tartotta a lépést…..aztán Zácsik megsérült. Ez annyira megviselte a csapatot h a következő negyedórában nem is tért magához és a szünet után sem volt már a játék az igazi (bár Zácsik visszaálllt és jól is játszott). Valami hiányzott: önbizalom? lelkierő? csakazértis dac? Mert ezek közül egyik sem volt ma az MTK-játékosokban, összeesett a csapat teljesen. Azt is mondhatjuk h ma az MTK nem volt csapat. Mert Zácsik kiesése érthető h megviselt mindenkit de sokszor láttunk már példát arra h az ilyen veszteség csak még jobban megacélozza és elszánttá teszi a csapatot.  Ez ma nagyon hiányzott. Kiderült: az MTK egy lekvár csapat, nem több, idegenben játszva az első rossz hírre csődöt mond mindenki, összeesik mindenki.

 

Ma mindenki riasztóan gyengén és eszetlenül kézilabdázott….inkább nem is sorolom. Zácsik Szandra és a kapuban Győri Barbi a kivétel. Vannak akik már egy ideje – jó ideje - nincsenek formában (Szekerczés, Pelczéder) van aki önmagához képest nincs formában de tíz-tizenöt perc jó játékra azért képes (Marincsák), van aki sosem volt NBI-es szintű játékos (Gerháth), van aki csak ma volt gyenge, de nagyon (Sallai Niki).  És nincsenek is sokan, erre a meccsre összesen tizenegy mezőnyjátékost tudtak nevezni, de az utóbbi időben a meccseken mutatott játékot is mintha csak Vova erőltetné, és nem is nagyon működik….. Szóval vannak komoly problémák az MTK-ban, minden szinten, de komoly célok nincsenek, ezért aligha változik bármi is. Mindenesetre Vova és a játékosok elszúrták ezt a tavaszt, látványosan elszúrták, két gyáva és buta meccsel (Siófok és Móvár).

 

Ez van. Ezzel kell szembenézni…..és megpróbálni csapatként játszani, idegenben is.