pzsé Creative Commons License 1999.11.08 0 0 3
Kedves Asztaltársak!

A tegnap felvonulást rendezett a Baloldali Front-Munkás Ifjúsági Szövetség. Az apropót kitalálhatják: november 7-e. Ez talán rendben is lenne, hiszen felőlem mindenki azt ünnepel amit akar. De!!
A rádió talán egyszer mondta be a jeles eseményt, az MTI, az országos napilapok általam megnézett elektronikus változatai meg sem említik. Még ez is rendben lenne, tekintve, hogy ennyit érdemelnek. De!!
Kérdésem a következő: egyforma mércével mérnek-e a hírközlő szervek, a politikai pártok, a "hangadó értelmiségiek"? Elhallgatják, hogy 1999-ben, tíz évvel a rendszerváltás után, meglehet emlékezni egy olyan puccsról, melynek eredményeként az emberiség egyik legnagyobb gyilkosságsorozata és emberírtása kezdődött, melynek becslések szerint 100 millióan estek áldozatául. Meg lehetne akkor emlékezni a "sör-puccsról" is? Nyilvános, engedélyezett felvonulással? Olyan felirattal, hogy: "A jelképeinket elvehetitek, az eszméinket SOHA!"? Ezek szerint vissza lehetne követelni a nácizmus eszméit is? Aki nem emlékszik rá annak felelveníteném, hogy a legutóbbi szélsőjobbos tüntés azzal ért véget, hogy a rendőrség szét vert, egy zárt térben, a külvilágtól elszigetelten zajló rendezvényt (sörözést). A sajtó hetekig üvöltözött arról, hogy nem csak nő a szélsőjobbos veszély, de egyenesen a kormánytól kap támogatást. A politikusok és a "média-sztárok", meg persze az ügyeletes okosok már azt mondták, hogy régóta tudják, hogy ez egy fasiszta ország. Lehet ennyire pofátlanul és büntetlenül részrehajlónak lenni?