Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2021.05.14 -1 0 121865

"Az esetek 99,999%-ban a ELEVE OTT VAN a csengő !!!! és kész. Az, hogy 10000-ból egynek esetleg nincs... egy dolog, érdektelen."

 

És mi van azokkal az esetekkel,

- amikor a gazdi épen leverte a falról a régi csengőt, mert gyűlöli a hangát

- amikor éppen lakásfelújítás van és a régi csengő HELYETT (és nem a régi MELLÉ) szeretetnének valami modernebb megoldást

- amióta feltalálták a mobiltelefont, azóta családi házas övezetekben a villanyszerelésnek nem alapértelmezett része az utcai kapura csengőt kivezetni

- stb

 

"Hisz a csengővel kell párjuzamosan kötni."

 

Ezt a kaputelefont a meglévő csengővel SORBA kel kötni.  Hogy a kaputelefon elején lévő gomb megnyomása megszólaltassa a meglévő csengőt is (ez a kaputelefon helyettesítheti a régi csengőgombot).

 

"Az, hogy az okoskodó-vaksik nem találják nem jelenti azt hogy nincs infó..."

 

Ez lószar, nem használható műszaki infó.

Infó az lenne, ha

- elárulnák, hogy ez a ketyere soros / parazita táplálású (és ezt az első percben  tudhatnánk meg és nem több nap után is csak találgathatnánk!!!)

- elárulnák, hogy mennyi a készülék áramfelvétele VAGY elárulnák azt, hogy mekkora feszültségen minimum hány wattos soros terhelés kell ahhoz, hogy elégséges legyen az energia ellátása. Mint pl a hasonlóan soros táplálású fényerő szabályozókra / mozgásérzékelőkre szép olvashatóan rá van írva, hogy pl minimum 40 wattos terhelés kell neki, máskülönben nem fog működni.

Előzmény: Törölt nick (121855)