Vosseler Creative Commons License 2021.05.12 0 0 28854

A pisztrángot azért szeretik, mert egyrészt szálkanélküli, másrészt, misztikum (sznobéria)veszi körül.

Bár én műlegyes horgász vagyok alapjáraton, de a pinyót, gasztrnómiailag, nagyn alsó kategóriás halnak tekintem. Jellegtelen, semilyen ízű.  És itt lép képbe, ogy miért eszi az is, aki egyébként, nem nagy halevő. Mert olyan íze lesz, amilyenre befűszerezed. Minden fűszert könnyen bevesz. Tehát fűszert eszel, némi halhúsba ágyazva, de olyan jellegzetes íze, mint egy pontynak, keszegnek, vagy csukának, nincs. (én a harcsától sem vagyok seggre esve) 

Ugyanilyen a vajhal. (tengeri izé)

Omlós, zsíros, szálkamentes, jellegtelen halhús, bárhogy fűszerezve.Még annak is ízlik, aki nem szereti a halat. De itt sem a hal ízlik neki, hanem a fűszerek. (azt meg ehetné a markából is) 

Előzmény: L_áma (28853)