HA0DA Creative Commons License 2021.05.11 0 0 85

Sziasztok

Széles utat, gumi fát mindenkinek !

 

A 650-es Burgman motorommal tavaly 5 ezer km-ert sikerült balesetmentesen, kisebb műszaki hibákkal, de teljes megelégedettségemmel motoroznom.

Az idén gondos előkészítés ellenére ( olaj csere, Üzemanyagba adagolt tisztitó adalék korom-és egyéb lerakódás eltávolítás, injektor tisztítás) problémám lett az automata váltóval. A váltóba az olajjal kb. 2-3 ezer km-t mentem. Tudomásom szerint a középső olajat 10 ezer km-enként kell csak cserélni.

 

A problémám az, hogy az automata váltó gondol egyet és nem akar az alaphelyzetből nagyobb áttételre váltani. Ekkor átkapcsolva a váltási módot az elektrónikusba sem kapcsol fel 1-esből 2-esbe, csak villog az 1-es fokozat jelző. A motor leállítása és 10-15 perc várakozás után minden működik megfeleően. Ez a jelenség már 3 alkalommal is elő fordult. 

A szerelőm véleménye szerint csak akkor érdemes a váltót szétszedni és átnézni, ha a hiba közel állandosul. Abban az esetben a javítás 100%-os sikerrel elvégezhető. Kérdésem, hogy valakinek volt-e hasonló problémája ?

 

Üdvözlettel:

Csaba - HA0DA