jee_c Creative Commons License 2021.05.10 0 0 63616

https://villanyautosok.hu/2021/05/10/energiatarolasra-irt-ki-palyazatot-a-miniszterium-mutatjuk-a-reszleteket/

 

"A karbonmentes, villamosenergia-többlet innovatív tárolását elősegítő fejlesztésekre 6 milliárd forint keretösszegű pályázat indul szerdán ..."

 

"... Az NKFIH honlapja szerint a felhívásban olyan mintaprojekteket akarnak támogatni egyebek mellett, amelyek hosszú (legalább 6 órás) kitárolási idejükkel segíthetik a karbonmentes termelők, elsősorban a naperőművek integrálását a villamosenergia-rendszerbe, valamint amelyek használhatóak elektromos gépjárművek töltésének támogatására. Továbbá olyan fejlesztéseket is várnak, amelyek Magyarországon eddig nem alkalmazott innovatív technológiát, módszereket és eljárásokat alkalmaznak. ..."

 

Na, erről van szó.

 

"... A benyújtott projekteket egy szakértői bizottság bírálja el, amely olyan szempontokat fog figyelembe venni, mint például a tároló kitárolási ideje, a lehetséges kitárolás/kisütés mértéke (DOD: Depth of Discharge), a tároló várható élettartama, vagy a javasolt technológia fajlagos költsége. ..."

 

Kedvcsinálónak:

"... A vissza nem térítendő támogatásból a projekt akár 75 százalékát is lehet fedezni, és előlegként az összeg akár 90 százaléka is felvehető. A pályázatok elbírálása az év végéig meg fog történni."