F.E.K. Creative Commons License 2021.05.10 -1 1 121746

Hát, akkor csináljon ezektől független hobbi projekteket. (hogyan jutott az általad leírt munkákhoz egyébként? Ezek szerint nem HR-esen keresztül, de valahogy csak megtalálták a megbízói... hogyan?)

 

Sok dolog van, amit az ember már csak a saját kényelme miatt is megcsinál. Például nekem a kedves feleségem gyakran scannelt iratokat, de a kimenet nem volt kereshető (kép volt). Néhányszor megcsináltam kézzel az ocr+pdf átalakítást, majd írtam egy szolgáltatást, ami a mappába bedobott képekből ocr-ezett pdf-et készít. Majd, amikor felmerült az igény, hogy jó lenne ezeket összefűzni, esetleg a pdf-ben lapokat cserélni, akkor megcsináltam azt is neki (ez utóbbit web alkalmazásban, hogy ne csak az otthoni hálózatból tudja futtatni).

 

Ezeket pedig szépen belinkeltem mind a profilomba, mint az önéletrajzomban is. Valójában nem plusz munka, hanem hobbi, de referenciának megteszi. Emellett eleve a saját szerveremről van belinkelve az anyag, és persze maga a honlap is egyfajta referencia ha kell (bár alapvetően magamnak és a családnak/pár barátnak van). Nem sok, nem is nagyon nagy dolog, de legalább van, és megnézhető. Céges adatok, jelszavak  természetesen nincsenek benne.

 

/aki kíváncsi rá, itt lehet "megköpködni": demo anyagok /

 

Ja igen, fontos: nem vagyok programozó (kitalálod mi a jelenlegi beosztásom?). Mutass kérlek valami hasonló dolgot, illetve mutasson a pék informatikus barátod valamit, hogy legyen mi alapján megítélni.

 

 

De leginkább elengedhetnénk ezt az OFF vonalat a villanyszerelési topikban szerintem. Csak hogy ON is legyen: az első szakképesítésem Épületvillamossági szerelő, 505-2. Bár az igaz, hogy régóta nem abban dolgozom. 

 

Előzmény: Mekk Elek ezermester (121740)