nesa.skr
2021.05.10
|
|
0 0
3146
|
Nagyon jók. Utána kellett nézni, hogy pontosan akkor miből is áll össze a szett. Szóval van egy Pentax vázad. A szenzor elött van a 720-as szűrő, vagy az obira van felcsavarva?
Pár komment :) - Próbáld majd ki, hogy a WB-t nem zöld lapon állítod be, hanem zöld növényzeten (fű, lomb korona) majd fotózz vele egy párat... Utána fehér felhőn... majd nézd meg, hogy tapasztalsz-e változást színvilágban a kész fotók elkészítésekor. Mennyivel sárgásabb-fehéreb-szürkébb.
- Mutatja a váz az elkészült kép hisztogramját? Mert azon jól lehet ellenőrizni az elkészült kép fényviszonyait. Szerintem érdemes úgy komponálni, hogy egy picit több fényt "fogsz meg" tehát több expóval (kisebb záridő, ISO-t maradhat 200 környékén). Mert ha az elkészült képeket világosítod ki feldolgozás során, akkor zajosodni fog jobban (akár állvánnyal)
- Viszont szerintem nincs utána állítva a 720nm szűrőnek a vázad, mert nincs élesség a képeken (tehát kalibrálni kell). Ugyebár az infravörösnek más a fénytörési mutatója, tehát teljesen máshova esik az AF mint amit szabadszemmel látunk, vagy amit a gép beállít magának (hiszen alapból a váz is normál fényre van beállítva). Lehet próbálgatni megérzésre, hogy "mennyivel kell" kézzel utána állítani, de hosszútávon szerintem kalibrálni jobb.
Szóval hajrá :)
|
Előzmény: szekundans (3144)
|
|