Grundomat6 Creative Commons License 2021.05.09 0 0 17340

Sziasztok

 

Tudnátok abban segíteni, hogy Gyuláról milyen áron lehet vásárolni bambuszt? A honlapon árra vonatkozó információt nem találtam, próbáltam volna regisztrációval is, de az jelenleg nem működik.

Nem vagyok tájékozott a fajták között, szeretnék legalább 3-4, sőt több fajtát nevelni, előnyben a nagy méret és a vastag szár.

 

Nekem olyan 10-12 éve van egy, kb. 4 méter magasra növő, 2-2,5 cm szárvastagságú fajtám, gondolom az ami a legelterjedtebb az országban. Nagyon szeretjük, télen különösen jó nézni, ez az egyedüli zöld szín a környéken. A 2-3 éves törzseket a konyhakertben használjuk fel, pl. paradicsomkarónak.

 

Ősszel költözni fogunk, az új helyen igazán nagy udvarunk lesz, oda szeretnék új fajtákat ültetni. Mindig is szerettem volna saját kis bambuszligetet, ahová ki lehet ülni kávézni (sörözni), vagy csak szimplán gyönyörködni. 

 

Ha sikerülne vastagabb szárú fajtákat is nevelni, akkor az a terv, hogy pl. szőlőlugas, esetleg kisebb fóliaház vázát csinálnám meg bambuszból, de egyéb ötleteim is vannak, szeretek barkácsolni.

 

Korábban már próbálkoztam külföldről rendelt magokkal, mondhatni nulla eredménnyel.

Hajdú-Biharban lakom, de munka miatt viszonylag mobilis vagyok. Ha lenne valaki aki cserélne töveket, akkor a valószínűleg meg tudnám oldani a szállítást.