nesa.skr Creative Commons License 2021.05.08 0 0 3140

Nem tudom, ez az "all in one" elég hatásvadász...Kicsit mint a "négy évszakos gumi", hogy jónak jó, de mégsem az igaz.
Az elve gondolom hasonló mint a cirkulált polárszűrőnek, hogy van két egymáson elforduló felület... Na már most ott mennyire tükröződik be majd a kósza fény, és okoz kontrasztvesztés....
Szóval szerintem inkább másfelé érdemes menni...
Nem beszélve arról, hogy minél inkább tartunk az IR feletti hullámhosszhoz (720nm felé) változik a fény törésmutatója, szóval ha élőkép nélküli átalakított vázunk van, és nincs egy állandó hullámhosszú (nm) értékre kalibrálva a váz, akkor állandóan életlen képet kapunk.

Ha a "variálhatóság" amúgy (mert mondjuk egyszer színesebb kép a cél, máskor meg inkább monokrómabb) akkor inkább már a Cokin rendszert ajánlanám (Én is használom).
A különböző színes lapszűrőkkel magunk is összetudunk állítani mindenféle "nm-t" megfogó egységet.
Nekem a kedvencem a sima vörös egy kékkel összerakva. A vörös szín olyan 650nmtől kezdődik, szóval az már egy felül-áteresztőként működik egy fullspectrum-os vázon, és a kékkel meg nagyon szép bordós /bíbor  árnyalatokat lehet elérni..

Előzmény: pater68 (3139)