ShiDeci Creative Commons License 2021.05.07 0 0 87440

Kiss Gábor Cabernet Franc 2018
Az elmúlt hetekben többen írtatok KG borokról (Code, Signal), ez a bor a nem prémium szériába tartozik. KG kifejezésével élve ez az ő bisztró-kategóriája. Sajnos nincs semmi infóm róla, hogy milyen hosszú/rövid hordós érlelést kapott, pedig érdekelt volna. Nagyon finom, fűszeres CF. Lasagnéhoz tökéletesen passzolt. Másnapra is egyben maradt. Ajánlott, az ára is rendben van, 3000 körül volt a BT-nél (már kifutva, 2019-es még nincs).

Villa Tolnay Névtelen 2017
CF + Merlot cuvée. Ugyan a pincészetben hallottak szerint nyugodtan félre lehetne tenni érlelni 10 évre, nem vártunk vele. Lehet, hogy akkor éri el a legoptimálisabb állapotát, de már most jó. Első nap kicsit zárkózott volt, másnapra jobban kinyílt, gyümölcsösebb lett. Kevésbé volt egyéni a karaktere, mint Kiss Gábor CF-jának. - 4000 körül volt a pincénél.

Vida Estve 2019
Vidáék facebook oldalán némi hírveréssel ötvözve került a Lidlbe. Hogy ez jó v rossz, arról a Művalkesz már írt, be is linkeltem ide. Ott 6 pontot kapott. Én nem éreztem benne az ott leírt "kifinomult kékfrankost", közelében sincs a néhány hete kóstolt, ugyanott vett, nem sokkal drágább Konyári kékfrankosnak. Inkább egy sima estékre való könnyed bor, komplexitás nélkül. Pont amit egy 1500 körüli vörösért optimális esetben várnék.