Nibiru Creative Commons License 2021.05.07 0 1 8998

Az ilyenek mindig megfelelően vannak öltözve különben nem alakul ki feléjük a spontán szimpátia és nem működik a megtévesztés. Az ürügy, hogy mivel csöngetnek be sorra minden házba lehet bármi. Házat keresünk az utcában (nagyon nem életszerű) vagy lerobbant a kocsink és telefonálnánk (ma már nem jön be) esetleg kerti munkát vállalnánk, stb.
Régen a tolvajok sorra hívták a telefonszámokat a telefonkönyvből. Ha fölvették, letették, megjegyezték. Ha nem vették föl, megjegyezték. Ebből idővel kialakult egy címlista amiből tudták, hogy hol nincsenek otthon és mikor. Csak ez ma már nem működik mert a legtöbb helyen vagy már nincs vezetékes teló vagy nincs benne a telefonkönyvben. Azóta álltak át a becsengetésre. Legjobb a kaputelefon, hogy - Gipsz Jakabot keresem, csak nem tudom elolvasni a kaputelefont. - Nem én vagyok, nem tudom ki az. - Bocsánatot kérek. Ebben az esetben még az arcát sem látja senki, készül a térkép.
Akárhogy is, aki sorra csönget be a házakhoz az rosszban sántikál, vagy Jehova tanúja - ergo rosszban sántikál. :D

Egyébként alapesetben is ha egy idegen akire nem számítasz (pl. nem az ELMÜ-t várod) becsönget hozzád - akármivel - akkor nagy hiba bizalmat adni neki. Ugyanez telefonon. Csak azzal, hogy valaki hatóságnak, gázszolgáltatónak vagy banki ügyintézőnek adja ki magát az emberek többsége megvezethető. Két jól öltözött ember akik lakást keresnek az utcában - a naiv és segítőkész pletykagépek még azt is elmondják, hogy melyik eladó ha van, pedig nincs kiírva. Az még jobb. Mert ott könnyen lehet, hogy nem laknak és ki lehet rámolni gond nélkül.

Jellemző egyébként, hogy a kevésbé jó állapotú, felismerhetően öregek által lakott területen aktívabbak mert ők a korukból adódóan közlékenyebbek és sokkal könnyebben átverhetőek - bármivel.

Előzmény: utapest (8997)