AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.05.03 0 0 26933

"Melyik kettőre gondolsz a 3-ból?"

Igaz,Gravenberch-re már szinte nem is fiatalként tekintek,pedig ő is az. Akkor még nagyobb az öröm.

 

 

"2-3 évenként kijön a lépés, akkor sikeresek vagyunk. Tavaly is és idén is viszont roppant pechesek voltunk. Úgy nem megy. Tavaly csak a bíráskodás miatt nem jutottunk tovább a BL-ben, idén pedig a sérülések, valami Onana és Promes ügyei miatt. Mert nagyon úgy néz ki, hogy mindkettőjük játékára hatással volt a félelem, a butaságuk miatti büntetés miatt. Ehhez jött Kudus és Brobbey a legrosszabb pillanatban jött sérülése. Az EL-ben pedig sokat számított, hogy Hallert nem nevezték be, és a Róma ellen akkor játszottunk, amikor még nem találtuk meg, hogy játsszunk Blind nélkül. De a Roma ellen az is számított, hogy a 11-est soha ki nem hagyó Tadic pont akkor hagyott ki egyet, amikor a Roma már csak a kegyelem döfésre várt. Ha 0:0-nál hagyja ki a 11-est, akkor, úgy érzem, simán nyerünk. De akkor is, ha Stekelenburg nem melegítés közben sérül meg, hanem 1 nappal hamarabb, és Scherpen lelkileg és fizikailag fel tudott volna készülni a meccsre. Persze eleve pech egy ilyen fontos meccsen harmadik kapusunkkal játszani. És végül még így is elég pechesek voltunk, hiszen a Róma 3 góljából maximum egy nem volt roppant szerencsés."

 

Bármennyire is fájó a kiesés,de én sohasem tudtam a szerencsére,vagy balszerencsére hivatkozni. Az ugyanis biztosan a mi oldalunkon is megvolt,csak mi úgy hivatkozunk rá,hogy volt tartásunk,visszajöttünk a nehéz helyzetből,jobbak voltunk...stb. A bírói ítélkezésben is biztosan volt olyan,amikor a javunkra döntöttek. Igaz, a Chelsea elleni idegenbeli meccs valóban felháborító volt.Ott éreztem talán egyedül,hogy nagyon meg akarnak minket veretni. A kihagyott tizenegyes sem lehet balszerencse,max pech,de attól még nem lett berúgva. Scherpennek én azért a kapusedző helyében felhívtam volna arra az egyszerű tényre a figyelmet,hogy Stekelenburg nem 25 éves már,bármikor lesérülhet,de szó szerint. Ezen felül ez pont az a szakma,ahol lehet,hogy 1 évig padozol,de aztán egy kritikus helyzetben topon kell lenni,és beállni.Ha erre Scherpen nem lett felkészítve (főleg Onana kiesése után),az nem pech,hanem szakmai hiba szerintem.

 

Bosz esetében lehet,hogy megszépülnek az emlékek,vele jutottunk el ismét egyáltalán bármilyen nemzetközi döntőbe,de tény,hogy a fiatalokat egyáltalán nem nyomta,megcsinálta nálunk a kiváló dobbantási lehetőséget,és ennyi.Tény,hogy De Boer dögunalmas antifocija után felüdülés volt nézni a játékot.De összességében a klub szemszögéből nézve az elüldözött fiatalok miatt inkább káros volt. Ha lehet kérni,hogy ki jöjjön,akkor Schreuder-t szeretném,de ő meg nem fog,szóval maradjon akkor Ten Hag.

Előzmény: Gyenyi (26929)