Gyenyi Creative Commons License 2021.05.03 0 0 26929

"Januári sorsolásunkat látva nem voltam optimista,de az a hónap valami egészen hihetetlenre sikeredett. "

Én csak azt éreztem, hogy januárban eldőlhet a bajnokság sorsa. Viszont az első januári meccs, a PSV elleni 2:2 után, már hittem a bajnokságban. Ahogy 0:2-ről visszahoztuk a meccset, az karakterre vallott, és, hogy az utolsó 60 percben dominánsan játszottunk legkomolyabb konkurensünk ellen, még, ha kontrákból nem egyszer veszélyes is volt a PSV, megnyugtatott, hogy már nem lehet baj. Nem is lett, hiszen azóta nem csak pontelőnyünket növeltük, de gólkülönbség előnyünket is.

 

"Külön öröm,hogy 2 fiatal is sikeresen beépült"

Melyik kettőre gondolsz a 3-ból?

 

"Az 50 millás eladás kicsit ijesztő,de remélem,Ten Hag leült Overmars-szal,és lesz valami megoldás erre is."

Azért mostanában Overmars már úgy beszél, hogy nem hiszi, hogy fog sikerülni az 50. Mindenesetre komoly vételekre nem számítok.

 

"Amire most már jó lenne rájönni,hogy miként lehetne olyan csapatokat is kifektetni"

2-3 évenként kijön a lépés, akkor sikeresek vagyunk. Tavaly is és idén is viszont roppant pechesek voltunk. Úgy nem megy. Tavaly csak a bíráskodás miatt nem jutottunk tovább a BL-ben, idén pedig a sérülések, valami Onana és Promes ügyei miatt. Mert nagyon úgy néz ki, hogy mindkettőjük játékára hatással volt a félelem, a butaságuk miatti büntetés miatt. Ehhez jött Kudus és Brobbey a legrosszabb pillanatban jött sérülése. Az EL-ben pedig sokat számított, hogy Hallert nem nevezték be, és a Róma ellen akkor játszottunk, amikor még nem találtuk meg, hogy játsszunk Blind nélkül. De a Roma ellen az is számított, hogy a 11-est soha ki nem hagyó Tadic pont akkor hagyott ki egyet, amikor a Roma már csak a kegyelem döfésre várt. Ha 0:0-nál hagyja ki a 11-est, akkor, úgy érzem, simán nyerünk. De akkor is, ha Stekelenburg nem melegítés közben sérül meg, hanem 1 nappal hamarabb, és Scherpen lelkileg és fizikailag fel tudott volna készülni a meccsre. Persze eleve pech egy ilyen fontos meccsen harmadik kapusunkkal játszani. És végül még így is elég pechesek voltunk, hiszen a Róma 3 góljából maximum egy nem volt roppant szerencsés.

 

"Én Sancheznek valamilyen formában örülnék,ha jönne"

Az a baj, hogy csak Timber helyett jöhetne. Azt nem szeretném. És azt sem, hogy Timber a szélre menjen Mazraoui vagy Rensch helyett.

 

Én is bocsánatot kell, hogy kérjek Alvareztől, aki, az első Róma elleni meccset leszámítva komolyan hozzájárult tavaszi jó idényünkhöz. De Ten Hagtól is bocsánatot kérek. Az utolsó fél évben kimondottan jó edzőnek bizonyult. Ráadásul igazi Ajax edző, aki nem fél fiatalokat bedobni. Azért is féltem hogy elmegy, mert állítólag Peter Bosz lett volna az utódja. Nála nem jártak jól fiataljaink. Egy teljes generációt üldözött el. Különben sem tartom taktikailag erősnek. Remélem, Bosz hamar talál klubot, és jövőre nem lesz jelölt.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26928)