Kecskeee2 Creative Commons License 2021.05.02 0 0 98650

Sziasztok!

Tanácsot, útmutatót szeretnék kérni a szakavatottaktól.
Könnyűszerkezetes garázs építésre adnám a fejem. A szerkezetet ács/asztalos barátunk bevállalta, nekünk "csak" az alapot kell megoldanunk.

Itt próbálok spórolni a munkadíjon és jómunkás ember létünkre családdal megoldani a dolgot. A család többi tagja kb képben van a műveletekkel, de én is szeretnék tisztán látni, és kikérni rutinos szakavatott építkezők véleményét egy 7x7es lemezalap készítésével kapcsolatban.

 

A nagyjábóli tereprendezés megvan, bobcates barátunk a múltkor a föld feltöltés során kihagyott nekünk egy nagyjából 8x8as részt ahol majd a garázs alapja lesz.
Azt már tudom, hogy 40cmes kavicságy és 20cmes lemezalap kell a garázsnak 22/16os betonból. Ezt majd pumpás autó fogja hozni, mert kb 20m3-t nem fogunk tudni keverővel lekeverni elég gyorsan.

 

A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben hogy kéne zsaluzni a kavicságyat és a betont? a 8x8as részbe kiszintezek és kimérem a 7x7es alapnak készülő részt. Ha mondjuk vágok 60cm széles 18as OSB lapot és azzal építek egy keretet teljes egészében a kavicsnak és az arra jövő betonnak az működhet?
Első körbe jönne 20cm kavics amit békával vagy lapvibrátorral tömörítenénk, majd arra megint 20cm tömörítve. Aztán nagyobb kövek majd arra rá a vasrács háló és jöhetne a pumpás beton. 3-4 nap után ha megszáradt a beton elbontjuk a zsalut és jöhet 1 hét napi 2x locsolás.
Ja azt kihagytam, hogy 150es PVC csőből terveznék egy kiállást az elektromos/LAN hálózatnak. Ilyenkor simán beteszem az L alakba beállított PVC csövet a kavicságyba és fúrok egy lyukat az OSB-n és majd a "föld" alatt elviszem csatornában a házhoz kábeleket? Az úgy működhet?

 

Másik kérdésem, hogy hogy szokták megoldani, hogy a bobcat be tudja szórni a kavicsot a 7x7es körbezsaluzott részbe? 1ik oldalról nem kéne bezárni, hogy ott ki-be tudjon járni mikor meg már kb fel van töltve majdnem teljesen akkor lezárjuk az utolsó oldalt is a zsaluval?

Kavicságynak milyen kavicsot érdemes hozatni? mekkora szemcse méretet?

 

Előre is köszi ha írtok némi jótanácsot és választ a kérdésekre :)