SzigDani Creative Commons License 1999.11.03 0 0 504
Bagojj: Nem lehetne valahogy bescanelni? Milyen iránytábla? Hátha megoldható...
John: Ha már Nagyvásártelep: láttad azokat a csodás oszlopokat ott, ahol a 79-es busz jár? A saját honlapomra tervezek egy képgyűjteményt róluk. Van egy kétlámpás a Gubacsi út-Határ út sarkán.
Mindenki: látom, jönnek az ötletek. A Mester utcán én még emléxem a kockakőre, meg a 3. végállomási vágányra.
DAttis: így van. A metró egy néhány helyen olyan alagútban fut, amely nagyvasúti közlekedésre alkalmas. A szűkebb alagútba hirtelen megy át, ezért a füled észre is veszi a váltást.
Bagojj: szerintem a pályaálapotról volt szó. Valahogy a hibátlan pálya minőségéhez viszonyítanak, de a pontos paraméterezést meg kell nézni. Nem akarok a lehetőségeimnél nagyobb baromságokat terjeszteni:)))
Korter: a metró hosszát még lehetne növelni, meg a járatsűrűséget is, úgyhogy van még benne tartalék. Van most egy olyan elképzelés, hogy egy csomó vezérállásos kocsit (EV) motoros póttá alakítanak, így nyernek egy kis helyet.
Az UV-k vezérállását mostanában azért zárják annyira, mert ott a rádió. Az új ajtók pedig a vezető kényelmét és biztonságát (?) szolgálják. Egy oktató mondta nekem, hogy nem lett volna rossz dolog, ha a KCSV program jarműveiből kinyert vezetőülésekkel az UV-k egy részét felszerelik. Bizony az sokkal kényelmesebb... Amúgy most minden főműhelyből kikerülő UV és ipari megkapja az új ajtót. Sajnos az UV-k fehéren, amely igen randa...
szinta: minek kell a Bartókon föld alatt mennie a villamosnak? A Körtér előtt lebuknak az autók, hogy a gyalogos felület megmaradjon (és mellesleg megspóroljanak három lámpát!), aztán a villamos menjen fönt. A Gellertig el lehet képzelni egy két pályás brutalitást, hogy a Szabi hídra menők fönt, az észak felé menők lent, csatlakozva a K épület előtt lebukó 19-hez. Arra is gondoltam, hogy miért nem lehet a felső utat az alsó rkpt. fölé építeni egy viadukton? (Drága, űrszelvény, csúnya, minek, viszont nem kell alagutazni, amelyet nem esznek szét a meleg vizek). Igazából ezek csak felmerültek bennem, bővebb foglalkozás még nem történt. Anyázásokat kultúrált formában soxeretettel várok.

SzigDani