Törölt nick Creative Commons License 1999.11.03 0 0 482
Nem becsülöm le azt a tudást, amit a tapasztalat hoz, de helyére kell tenni. Továbbá tapasztalat és tapasztalat között is óriási különbség van, amennyiben azt tekintjük, hogy valaki immár akárhány éve arrafelé utazik, avagy valaki akárhány éve hálózatokat tervez, szervez átszervez. Hiába lakik valaki 50 éve ugyanott, szubjektíven fogja látni a helyzetet. Megnyugtatlak afelől, hogy egy hálózatracionalizálási terv készítésekor, vagy bármilyen probléma kezelésekor, intézkedés előtt komolyan felmérjük a területi adottságokat, komoly kikérdezéses vizsgálatokat folytatunk, tehát semmiképp sem megyünk bele a munkába "terepismeret" nélkül.
A lakossági fórumok légkörét inkább ne említsük, az minden csak nem konstruktív (ritka a kivétel). Van egy-két nagyhangú, és az észérvek háttérbeszorulnak. Az illetékes pedig egy idő után feladja, és akkor jön a nagy egymásranézés.
Ha egy "amatőr műkedvelő" egyben "hivatásos döntéshozó" is, akkor megfelelő szakemberektől tájékozódik, jelentéseket kér, felméréseket, és azok alapján, különböző javaslatokat mérlegelve dönt. Nem értem, mi itt a baj. Persze, ha nem jó vezető, és megy a saját feje után, akkor nincs mit tenni.
Egyszóval, bármennyire is látja egy "érintett", hogy -szerinte- mit kellene csinálni, az még messze nem biztos, hogy a többség számára az valóban jó megoldás lenne, és ráérzés ide vagy oda, szakértő ötlete, vagy nem szakértőé, meg kell vizsgálni alaposan, mert komoly milliókról, milliárdokról, és hosszú éveken, évtizedeken át ható döntésekről van szó.
Előzmény: névtelen (477)