Som-Som Creative Commons License 1999.11.02 0 0 8
Az öreg Olympus Superzoom sorozat nem rossz, de attól tartok azért kell a nagyobbakba (pl. 120-as) kettő Li-Ion elem, mert piszok gyorsan lezabálják őket. Tudom, hogy a Supoerzoom 800-ba egy is elég, de ez nem jelent semmit. Mivel egy Li-Ion elem sokezer forintba kerül, pár tekercs alatt igencsak összevethető a gép árával. Mégegyszer: ez csak sejtés, nem biztos, hogy igazam van, azonkívül cerkaelemről is megy, ami jóval olcsóbb szokott lenni.

A Yashicát sajnos nem ismerem. Azt tudom, hogy az Olympus mjuII sorozatnak van éjszakai és éjszakai pirosszem üzemmódja is. Hogy ne mozduljon be az állvány nemcsak távirányítóval használható, de van időzitett önkioldója is. Gondolom kevesebbet fogyasztanak, bár ki- és bekapcsoláskor az Superzommal ellentétben állandóan húzogatja az orrát. Havas, nedves időben, hidegben az Olympusok megbízhatóan működnek (legalábbis a Nikon és Canon hasonló kategóriájú gépeihez képest).

Nem merem határozottan ajánlani egyiket sem, mert nem ismerem igazán a kínálatot, csak mondom, amit tudok. Ebben az árkategóriában azért csodákat ne várjál.