IZé Creative Commons License 2021.04.27 0 5 87922

Itt egy 82-es film, ami lehet 81 nyarán készült.
Szereplőink eltöltenek egy fél napot a Tik-tak presszóban (persze a filmen ez öt perc), mert az árnyékok legalább 90 fokot vándorolnak közben.

https://youtu.be/kbSYtoqs33c?t=76
Reggel még szólóban jön az 59-es, míg beszélgetnek előbb szóló, majd csatolt Tátra megy a háttérben, és mikor végeznek, szintén csatolt szerelvényre teszi fel Moór Mariannát Sztankay István. 
Na persze, nyilván két kameraállásból, két járművön vették fel a jelenetet. De amikor a dráma eléri a csúcspontját (nem spojlerzem le a magvas mondanivalót), és Sztankay ráteszi a kezét az ajtó üvegére, nekem valami más tűnik fel (tudom, nem vagyok normális): A kédergumi fehérre van festve -eredetileg natúr szürke lenne), és különben is, az ajtó szélén, a gumi mellett is egyenetlen a festés, nem éppen gyári! Melyik az Tátra, amelyiket alig néhány évesen újra kellett festeni? Csakis a 4001-es lehet! És igen, Sztankay feje fölött látszik is a villamos oldalán a leszerelt létra helye. Később láthatjuk is, hogy a hátsó kocsi a 4000.   Azért persze, mert a drámai jelenetnek vége volt, még nem kellett volna belemenni a tilosba :-)
Egyébként a felvételen mindegyik csatolt szerelvény B-B véggel volt csatolva. Nekem azt mondta akkor egy járművezető, hogy nem fogadta el bármelyik kocsi bármelyiket párjának, hibát jeleztek, a csatolásnál. El tudom képzelni, hogyha ez ilyen macerás volt, akkor inkább nem tököltek vele a végállomáson, hogy forgalmi zavar keletkezzen, inkább így adtak ki kocsikat, mindig párban (B-B csatlással).