nj Creative Commons License 2021.04.25 0 0 26913

"Igaz, ennyi dolga neki sem volt még eddig idén összesen sem, mint a mai meccsen."

 

Megnéztem, hogy mi a mérlege nálunk, amióta visszatért: 17 meccs, 14 győzelem, 3 döntetlen, 38-10-es gólkülönbség. Ez elég meggyőző, annyira mindenképpen, hogy a következő idénynek vele kell nekifutni.

 

"A cserék jók voltak. Wijndal kezdte kiismerni Antonyt, akit így okos volt kicserélni Neresre. Rensch pedig nem volt túl jó."

 

Lehet, hogy Wijndal kiismerte Antony-t, de a nagyobb baj, hogy Antony nem ismerte ki Wijndalt és nem védekezett vele szemben megfelelően. Rensch pedig már meccsek óta nem tetszik nekem. Egyre inkább az az érzésem, hogy nem megfelelő jobbhátvéd, mert nem tudja, mit kell azon a poszton játszani. Nem megy fel a szélen, hanem befelé húz. A ballábas Antony szintén befelé húz. Gyakorlatilag nincs a szélen senki, csak néha megy oda ki Timber. Ennek köszönhetően minden támadásunk a bal oldalon fut, ahol Tagliafico és Tadic jól összeszokott és tudja mit kell csinálni. Amint bejött Mazraoui és Neres, bekerült a csapatba két olyan játékos, aki tisztában volt azzal, hogy az adott poszt milyen feladatot ró rá. Egyrészt már nem lett féloldalas a támadójátékunk, másrészt megszűntek Wijndal felfutásai is. Mazraoui és Antony jó volt ősszel, nyilván azért, mert ha Antony befelé húzott, akkor Mazraoui felfutott a szélen. Lehet, hogy a Rensch - Neres páros is jó lenne, mert ott meg Neres marad a szélen (igaz, az még a védekezést nem oldja meg). De a Rensch - Antony duó biztosan nem működik együtt jól.

Ami Renscht illeti, az nagyon szép, hogy ennyire sokoldalú, de az alapján, amit játszik, lehet, hogy jobban feküdne neki, ha inkább középső védő lenne. Magasabb is, mint Timber, aki viszont tud jobbhátvédet is játszani, ha kell. És ne felejtsük el, hogy arra a posztra ott van még Mazraoui is, akinél jobb nem is kell. Szóval, ezzel a 3 játékossal meg lehetne úgy oldani azt a két posztot, hogy Mazraoui v. Timber a jobbhátvéd és Timber v. Rensch a jobblábas középhátvéd.

 

"Jó volt Klaassen, Stekelenburg, Alvarez, Gravenberch, Martinez és Tadic. De Haller is sokkal jobb volt, mint utolsó meccsein."

 

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy Rensch és Antony lógott ki lefelé, a többiek mindannyian hozták az elvárható szintet, néhányan még kimondottan jók is voltak. Nekem Stekelenburg, Alvarez, Klaassen és Tadic tetszett a legjobban, ők az első félidőben sem voltak rosszak. Timber, Martinez, Gravenberch első félideje gyengébb volt, de ők szünet után feljavultak. Tagliafico és Haller megfelelt, de semmi extra. Mazraouival és Neressel is javult a játékunk. 

Előzmény: Gyenyi (26912)