Ernesto Serra Creative Commons License 1999.11.02 0 0 3553
Kedves Sz Tamás!

Megpróbálom a tőlem telhető objektivitással értékelni az F1 1999-es évét, vannak kedvenceim (Hakkinen Villeneuve), ezért lehet, hogy őket túlértékelem, ezért várom az ellenvéleményeket.

Tehát. Pilóták:
Hakkinen: Szerintem maximálisan megérdemelte a vb-t, ismét bebizonyította, hogy a kiélezett helyzetekben nem tud hibázni, sajnos amikor kisebb rajta a nyomás csinált hibákat, talán nem figyel annyira.
Coulthard: Néha nem jutottam szóhoz a baromságai miatt (ld. A1 ring), máskor megmutatta, hogy az átlagosnál azért jobb versenyző.
Irvine: Szerintem Coulthard szintű versenyző, idén a szerencsének köszönhette, hogy végig versenyben volt a vb-ért, de ha nyer szerintem megérdemelte volna (ha másért nem a küzdeni tudásáért)
M. Schumacher: Tény, hogy az egyik legjobb és egyben a legpechesebb pilóta is. Nem vagyok benne biztos, hogy nyer még vb-t.
Salo: Mindenképp bebizonyította, hogy helye van az F1-ben, de nem olyan nagy csapatban, mint a Ferrari, túl kiegyensúlyozatlan. A Sauber pont neki való csapat.
Hill: Talán jobban tette volna, hogy idén már nem indul, semmi nem volt a versenyzésében abból ami miatt rengetegen szerették. Kár, hogy csalódnom kellett benne.
Frentzen: Megbízható versenyző, de nem egy nyerő típus, ettől függetlenül lehet majd egyszer világbajnok, bár szerintem nem túl valószínű.
R. Schumi: Voltak szép versenyei, de azért most már látszik, hogy a bátyja messze jobb nála, ennek ellenére Ralf sokkal szimpatikusabb mint M.
Zanardi: Drukkoltam neki, sajnos hiába. Úgy vettem észre, hogy elég nehezen szokta meg az F1-et, amikor már pontszerző helyek környékén ment, akkor vagy ő hibázott, vagy a Williams. Talán jövőre.
Alesi: Semmit nem tett hozzá a pályafutásához idén, néha azt is elfelejtettem, hogy ő is itt van.
Diniz: Szerintem nagyon sokat fejlődött amióta F1-es, ahhoz képest, hogy amikor idejött csak töltelék ember volt, és csak a pénze miatt hívták... Nem lepődnék meg ha előbb-utóbb futamot nyerne. Idén azonban a balesete marad emlékezetes, sajnos.
Panis: ua. mint Alesi, Suzukában megvillant, ennyi.
Trulli: Valamivel jobb, mint Panis, kicsit jobb kocsival talán állandó pontszerző lehetett volna.
Zonta: Nyilván jó versenyző, legalábbis a GT-ben az volt. Tudjuk be a BAR-nak az idei szereplését.
Villeneuve: Szerintem idén ennyi volt a BAR-ban. Villeneuve-nek is voltak gyengébb versenyei, de azért néha megvillant. Remélem a Hondával már újra meghatározó pilóta lesz jövőre.
Herbert: Ő nyerte a Stewart első győzelmét, ezután már hozta magát előtte viszont nem sokat mutatott.
Barrichello: Jobban megérdemelte volna a győzelmet, mint Herbert, de ilyen a verseny. Szinte egész évben kiegyensúlyozottan versenyzett. Kiváncsi leszek mire mennek Schumival.
Takagi: Amióta Jenci fikázza egyre szimpatikusabb :). Kár, hogy jövőre nem láthatjuk.
De La Rosa, Gene: Szerintem ha folyamatosan szerződést kapnak pár éven belül a középmezőnyhöz tartozhatnak.
Badoer: Kiváló tesztpilóta, kiváncsi vagyok mire menne egy jobb autóval a versenyen. Idén nem sokat mutatott, ahogy a Minardi sem, bár egyszer (Nürburgring?) a Minardi fosztotta meg egy 4. helytől

Bocs, ha hosszú voltam.
Sziasztok

Előzmény: Sz Tamas (3543)