elbéjé Creative Commons License 1999.11.02 0 0 507
Kedves Névtelen, rendkívül "gázos" és hogy úgy mondjam tipikus a hozzászólásod, azt a "jobbfajta" humánusabb gondolkodást képviseled, amelyik nem képes felmérni - de valahol azért érzi és tiltakozik is ellene - hogy miközben vállára veszi a világ népességének gondját, bizony bizony fasisztoid gondolatokat terjeszt. Azért minősítettelek a "jobbfajta" gondolkodók közé, mert az ötleteid mögött valóban nem nyílt és pusztító rasszista indulatok munkálnak, és azt hiszem manapság már ez is üdvözlendő. De az adott problémára felvetett megoldási javaslataid alapján az állam olyanfajta helyzetekbe avatkozna bele törvényileg, amelyekbe beleavatkozni csak a legelvetemültebb diktatúrák "merészkedtek". Az "emberi génkészlet" leromlásáért való aggodalmad ebben a témában azért már elég vastagon rasszista - még, ha te ezt talán nem is érzed - egyébként meggyőződésem, hogy 1. ha romlik is az "emberi génkészlet" azt a világon manapság nagyon sok minden rongálja, aminek semmi köze a faji kérdésekhez, 2. hangzatos ál-tudományos aggodalmakat faji kérdésekben azért remélem emlékszel a történelemből, hogy kik fogalmaztak meg....szóval csak óvatosan az effélével, ha kérhetem.

Aztán: azokat kell támogatni, akik nagyobb eséllyel hoznak létre olyan utódokat, akik nem lesznek inaktívak? ( megint milyen kis tudományos....) és, hogy ezt nem államilag? Hanem maga dönthesse el, hogy él-e vele? Ez már igen zavaros. És mikor kéne eldöntenie? Még a pólyában, amikor a gólya esetleg a világ boldogtalanabbik felére pottyantotta, ahol már a kezdet kezdetén sincs meg számára az az esély, mint másoknak? vagy később? a kisegítő iskolában kezdje el "kiverekedni" magának, hogy felnőve majd gyereket szülhessen? vagy hogyan? te eleve valmiféle felelősséggel bíró felnőtt emberekre gondolsz, csakhogy akikről beszélsz, azok többnyire eleve hátrányos gyerekként indultak, szinte totális és merev társadalmi elutasítás mellett, hamar megtanítva nekik, hogy hol a helyük a fehérek társadalmában.
És akkor itt kérdezem meg egy, a társadalom szempontjából ilyen "felelősen" gondolkodótól: mit jelent a "saját hibájából"? ismered-e a sajáthibás életpályáját? Próbáld már meg időnként elképzelni. Ez egy meglehetősen irigy, rideg és antihumánus társadalom, amelyik nagyon szeret büntetni, kirekeszteni és "saját hibát" kiáltozni, mosni a kezeit, mint Poncius Pilátus, mert ez sokkal könnyebb, mint empátiát érezni, gesztusokat ( emberi, társadalmi, és nem feltétlenül felülről jövő gesztusokat) mutatni. És amikor már tényleg nagy a baj, mert mi MINDANNYIAN nagyon sokat hibáztunk, akkor eltalálunk egy adott, kisebbségben lévő, jól megjeleníthető népcsoportot és elverjük rajta a port. És még a legalapvetőbb emberi jogaiban is korlátozni szeretnénk, holmi romló "emberi génkészlet" és egyéb marhaságok alapján. Nane. Gondolkozz kérlek.

Előzmény: névtelen (498)