Tibi47 Creative Commons License 2021.04.20 -3 0 93452

Sajnos ez a ház a 70-es években épült, akkori technológiával, ami elég korlátozott volt akkor. Most meg ebből a sz.rból próbál az ember "várat" építeni. 

Én csak azért gondoltam erre a klímás megoldásra, mert a brikett árak már az egekben vannak, mint írtam 8300 Ft. volt mázsája, ami idén minimum 8600-8700 Ft. lesz. Tüzifa sem megoldás, mert a súlyban úgy is át.sszák az embert (a brikett fóliázott raklapon jön mérlegjeggyel) közel dupla mennyiség lenne elég, (már tudjuk, mert eleinte azzal fűtöttünk) valamint legalább dupla mennyiséget kellene először rendelni és szárítani egy évet, mert ténylegesen száraz fát már nem nagyon kapni.

Tehát a cserépkályhás fűtést szeretnénk megpróbálni kiváltani  a klímával, hogy olcsóbban kijöjjünk.   (Persze a "megtérülési idővel is számolva.) Ha szükséges persze ugyan úgy rásegítve a szobákban a konvektorokkal is, mint eddig. Amúgy nem nagyon kellett, idei télen is csak pár napot. Nem volt több gázszámlánk 10 ezernél ebben az egy-két hónapban, pedig átfolyós vízmelegítő van a fürdőben, meg ott a konyhai gáztűhely is. 

 

Előzmény: Ofenbau (93446)