kismolotov Creative Commons License 2021.04.19 0 0 37825

Tényleg veszélyes játék, mint a történelem során a balkáni helyzet mindig az is volt. Ahogy szokták írni, egy puskaporos hordó.

Az biztos, hogy a szerbek úgy viselkednek Montenegróban, mintha otthon lennének. Félre értés ne essék, nincs kifogásom általában a szerbekkel szemben, de helyenként bicskanyitogató stílusban viszonyulnak a helyiekhez és az ott nyaraló külföldiekkel szemben is. Egy-egy szerb csapatról szinte lerí, hogy fensőbbségesen viszonyulnak a helyiekhez, és a külföldi turistákhoz. Ez a "mit akarsz te itt öcsi" stílusban adják elő. Megmutatkozik ez a boltban, sorban álláskor, az étteremben (biztos hamarabb követeli magának a kiszolgálást, mint a külföldi) az apartmanban, a járdán való gyalogos közlekedéskor, mikor csapatban jönnek és ha nem lépsz le az úttestre egyszerűen átgázolnak rajtad.

Azért volt olyan is (üdítő kivétel) hogy az apartman házban összebarátkoztunk két-három szerb családdal és rendszeresen bográcsoztunk együtt, persze ott a társaságból az egyik feleség vajdasági magyar volt.

Előzmény: szervezkedő (37824)