Alváskultúra Creative Commons License 2021.04.18 0 0 14358

Kedves Gábor,

 

a matracok sajátságos illata évtizedek óta létező fogalom és valóban van egy objektív és egy szubjektív része. A vákuumcsomagolás ebben az esetben azonban egyáltalán nem hátrány. Igen, az idő pénz mindenhol, habosítás után a habokat pihentetni kell, hogy a teljes kémiai reakció végbe tudjon menni. Azokat a habokat, amelyekből majd olyan matrac készül, amelyek vákuumcsomagolva lesznek, tovább kell pihentetni, tehát tovább szellőznek. A szubjektív rész, hogy ki mit érez zavarónak. Ezzel tényleg nem lehet mit kezdeni. Egy új autónak, tévének, kanapénak is van "sajátságos" illata.

 

A két matrac közül én az olcsóbbikat választanám. Semmi komplikáció, két komfortoldal, jó minőségű anyag. Ezek sajna ennyibe kerülnek itthon is, máshol is, hogy ha HR hab matracot választ az ember. A huzat steppelése-varrása nekem egy kicsit gagyinak tűnik ráncos, lóg rajta (pedig ez A termékfotó), de ezen át lehet lépni. A tencel egy régi jó anyag, szóval én részemről beleugornék bátran.

 

Persze érdemes egy kicsit szellőztetni, de teljesen fölösleges ehhez levenni a matrachuzatot, hiszen az ugye légáteresztő (többek között ez a dolga:-)

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

 

 

Előzmény: nataler (14357)