nataler Creative Commons License 2021.04.17 0 0 14357

Kedves László!

 

Köszönöm az ággyal kapcsolatos tippet, úgy néz ki az ágy az pipa :)

 

- főágynak Ausztriába egy fésűs illesztésű Anton lesz leesésgátlóval - otthonról elhozzuk

- illetve a mamához egy ügyes asztalos csinál egy fenyő ágyat ágydeszkával.

 

Kicsit visszatérnék a matracokhoz. 

 

3 éves kislányunknak matracot keresve, eleinte az Emma One Medium felé húztam. Ezt a videót nagyjából átnézve azonban egyre kevésbé szimpatikus a matrac. (Nem túl szép marketing, részben a Bodyguard lejáratására illetve, franchise jellegű működés, a matracok ezer helyről jönnek, így a minőségben is lehet különbség)

 

Ráakadtam egy osztrák gyártóra, a Träumeland-ra, akinek a matracai a korábbi értékelések alapján nagyon szimpatikusnak tűnnek. Már annyira nem ragaszkodok a 200 eurós határhoz, ugyanis ahogy Ön is mondta kiskamasz korig jó lehet egy matrac. 

 

Ezt a kettőt néztük ki: 

 

1. Vollmond: https://www.traeumeland.com/DE/matratze-vollmond/T080122

2. Schlummerland: https://www.traeumeland.com/DE/matratze-schlummerland/T080282

 

Tetszik, hogy a Junior Vital-hoz hasonlóan itt is két keménység van, elég vastagok és összességében nagyon jók az értékelések. Önnek mi a véleménye a matracokról, illetve Ön szerint megérheti a második a felárat?

 

Ami azonban feltűnt: 

- több értékelésnél szerepel, hogy szagosak a matracok, pedig elvileg bevizsgáltak (Schadstoffgeprüft) és jó besorolást kaptak

- van akinél nem vészes és 1-2 nap szellőztetés alatt eltűnik, de van aki hetekig küzd vele javulás nélkül. Aztán van aki semmit nem érez.

- nem olvastam el a Bodyguardról linkelt cikket ugyan, de ez a téma ott is előkerült ahogy Ön is mondta. 

 

Erről a témáról aztán találtam egy cikket, ami szerint a gyártás különböző szakaszaiban a matracokat hagyni kellene "pihenni" és szellőzni, de mivel ez idő és pénz és a nagy igény miatt nem is lehet ennyit várni, ez kimarad. Ehhez jön még hozzá a felgurigázott, befóliázott tárolás, így könnyen lehet hetekig tartó bűz. 

 

Ilyen matrac esetén Ön szerint mi a teendő,  szellőztetés huzat nélkül és majd jobb lesz, vagy csere vagy kerülni kell az olyat ahol ez előfordul? 

 

Köszönettel

Németh Gábor

 

 

Előzmény: Alváskultúra (14333)