szenyor Lakatos Creative Commons License 2021.04.17 -1 3 621

Nagyon is helyes hogy félelem, aggódás, sörözés, stadion, töketelevanság és egyebek miatt beoltatják magukat a fiatalok, mert addig is el van foglalva az oltási kampánystábok és másokat békén hagynak, a többi meg nem számít. Olyan ez mint hadseregben az önkéntesség - amíg vannak elegen addig nem kell kényszersorozni.  Felhasználják a kikalkulált kínai anyagokat, besőprik a kikalkulált árrést, aztán a nyár miatt októberig nyugi van, novemberben pedig újrakezdik.

 

Ugyanakkor nagyszerű lehetőségek léteznek az egészből kimaradni - egyetlen dologgal lehet kikészíteni magunkat, ha idegeljük magunkat mi lesz a világgal. Szépen kussolva csendben ki lehet bekkelni amíg a világ kitombolja magát. Vegyük észre, hogy nem nekünk magunknak fontosabb a sörözés a stadion meg az utazás, hanem másoknak, például a kormánynak. 

 

Addig van az egyén deffenzívában, kiszolgáltatott helyzetben, amíg olyasmire vágyik amit másvalaki, különösen a kormány tud csak megadni neki. Vegyük észre, hogy a helyzet lassan fordul, a kormány kezét-lábát töri hogy milyen módon biztosítsa a nyitást arcvesztés nélkül úgy, hogy a kecske is jóllakjon. A káposzta viszont már nagyon fogytán van, a kormány kezd deffenzívába kerülni.

Előzmény: Hegyi vénember (617)