Duda Creative Commons License 1999.10.29 0 0 492
Nagyjabol egyetertek nevtelennel (en5-el is, csak egy kisse tobb nala a frocsoges, mint a mondanivalo).

Nyilvan nem ugy kell erteni, hogy akinek fel keze van, mert elvesztette, az ne szuljon gyereket. Ha a szulok serulese olyan, hogy a gyereke nagy valoszinuseggel serult lesz, akkor lenne jobb, ha nem szulne gyereket. Ezt pl. megallapithatja egy orvos (ha jol tudom a dilihazakban tomik a kezelteket fogamzasgatloval, csak legfeljebb errol nem tudnak sokan).

Ezek utan termeszetesen nem tiltani kell a gyerekvallalast, hanem aeuropaibb modszerekkel hatni rajuk. Pl. a szulok ne kapjanak utannuk semmilyen tamogatast (csaladi potlek, szoc tam, ...).

Ezen lehet, hogy sokan felkapjak a vizet, de a felkezuek helyett en inkabb a cukorbetegeken, meg a koraszulotteken gondolkodnek, hogy bekeruljenek-e abba a bizonyos korbe. A cukorbetegseg ugy tudom nagyon terjed, miota gyogyitani tudjak. A koraszulottek egy resze egeszseges felnotte valik, de a masik egesz eleteben "tappenzes" lesz...

Lenyeg: nem nekunk, hanem vmi genetikus orvos(ok)nak kellene ezt eldonteni, mert vegul igaz lesz az a sci-fi tortenet, hogy a satnya utodaink majd mindent elkovetnek, hogy egy kis friss, egeszseges gent szerezzenek.

Előzmény: névtelen (484)