Gyenyi Creative Commons License 2021.04.14 0 0 26851

"Gőzöd sincs, de növelte."

Honnan a fenéből tudnám, hogy a Sevilla hány szurkolót szerzett EL győzelmeivel? Olyanokról viszont tudok, akik a 17-es sikerünk óta szimpatizálnak velünk. De talán azért is, mert azelőtt több mint 20 évig sehol nem voltunk. Bár nevünk, azt hiszem, még mindig patinásabb volt, mint például a Sevillaé. Ha bárhol a világon egy focihoz kicsit is értőnek azt mondtad, hogy Sevilla, akkor csend volt, ha azt, hogy Ajax, jöttek a nevek. Én azt a második helyet nem cseréltem volna el egy holland kupa győzelemre. Te igen. A BL elődöntő még értékesebb volt, és azon ráadásul sokkal közelebb (5 másodpercre) is voltunk a sikerhez. Nálam a sorrend: bajnokság, BL, EL, holland kupa. A holland kupát egy EL csoportból való továbbjutásért is odaadnám. Kivéve, ha azon múlik, hogy a következő idényben indulhatunk-e az EL-ben. De annyira rosszak 15 éve voltunk utoljára, hogy ez lett volna a probléma.

Ami a csütörtöki meccset illeti, amikor megtudtam, hogy a Roma lesz az ellenfelünk, a fifty-fifty-nél kicsit több esélyt adtam magunknak. A játék alapján, jogosan, de a végeredmény nem nekem adott igazat. Most már én is csak 40% továbbjutási esélyt látok. Mindenesetre többet, mint 19-ben láttam a Real illetve a Juve elleni visszavágó előtt. Abban a csapatunkban jobb játékosok is voltak a maiaknál, de március végéig, mint csapat a mostani volt jobb. Addig szinte nem jutott el ellenfél a  kapunk közelébe. Most visszaestünk, de a két Real meccs előtt 6:2-re kikaptunk a Feyenoordtól, 1:0-ra a Willem II-től. Szóval, ahogy a forma egy héten belül elmehet, ugyanúgy egy héten belül vissza is jöhet. Remélem, visszajön, és mindenki (Onanan, Mazraouin, Renschen és Halleren kívül) rendelkezésre fog állni. Ha emellett legalább annyi szerencsénk lesz, mint a Rómának volt nálunk, akkor sikerülhet. Úgy nem tudok szurkolni, hogy úgy is kikapunk/kiesünk, így remélem, hogy továbbjutunk. Ezzel vállalom annak veszélyét, hogy csalódott leszek.

Előzmény: nj (26850)