Bumi97 Creative Commons License 2021.04.13 0 0 19779

Sziasztok!

 

Egyetemi projektem során, egy társasház kezelő szolgáltatást találtam ki, ami online ügyintézést tenne lehetővé. Olyan kéréssel fordulok hozzátok hogy ha esetleg van észrevételetek vagy javaslatotok akkor azt megosztanátok velem a témával kapcsolatban!

 

Hollax:

A vállalkozásom kitalálásánál figyelembe vettem a jelen helyzetet, amit a corona vírus idézett elő a világban. Ez az online világban nyitott meg rengeteg új kaput, és késztette arra a vállalkozásokat, hogy megoldásokat keressenek a fogyasztói igények kielégítésére, és e mellett a túlélésre.

E miatt az én vállalkozásom egy olyan szolgáltatás, ami a társasház kezelő cégeknek és ez által a lakóközösségekben élőknek nyújt segítséget a közös, illetve saját tulajdonukat érintő ügyek intézésében. Emellett lenne egy olyan része is a szolgáltatásnak, ami a tulajdonos-bérlő egyszerűbb kapcsolattartását segítené elő.

 Az egész egy online felület lenne, amit weboldalon és applikáción keresztül lehetne elérni. A szolgáltatásban több profil közül lehetne választani, tulajdonos, albérlő, közös képviselő/közös ügyekkel foglalkozó személy. Mindenki létre tudja hozni a magának megfelelő profilt, és írni tud egy rövid bemutatkozást, és ez által egy olyan adatlapot hozhat létre, amit a vele egy lakóközösségben lakók láthatnak.

 

A tulajdonos és a közös képviselet közötti ügyek magukba foglalnák a vízóra bejelentést, a közös költség fizetésének nyomon követését és az egyéb ügyeket.

 

A lakók közötti könnyebb kommunikáció segítésére lenne egy online hirdetőtábla, ahol fontos közösségi információkat tudnak közölni egymással a lakók. Ilyen a közmű órák olvasásáról kapott értesítés, vagy udvarhasználat.

 

A tulajdonos és albérlő közötti színtéren a számlafizetést, óraállásokat és egyéb ügyek simább lebonyolítását segítené elő. E mellett a tulajdonos hozzáférést tudna adni a tulajdonosi hirdetőtábla olvasására is.

 

Mindenki a saját felhasználó felületén tudná vezetni a saját dolgait, albérlői kifizetéseket, óraállásokat, számlafizetéseket, minden olyan pénzügyi dolgot, ami a lakásával kapcsolatos.

 

Egyéb dolgok, amik hasznosak lehetnek a lakóközösségnek külön menüpontok alatt lehet elhelyezni, ilyen például a szerelők ajánlása, ahova szerelők elérhetőségét és kis rövid értékelést lehetne találni. Ugyan így a környező éttermeket, boltokat be lehet jelölni egy térképen, ahol a nyitva tartást is fel lehet tüntetni.

Ami talán a legfontosabb akár online lakógyűlést is lehetne tartani a lakók vagy a közös képviselő indítványára, amit ezen a felületen video chat formájában tudnának lebonyolítani, mivel a most kialakult helyzet miatt erre élőben nincs lehetőség.