"Hát, pedig muszáj lenne priorizálni, mert anélkül a vége az lesz, hogy kipukkadunk és mindenről lecsúszunk."
Az RKC ellen, és általában bajnoki meccseken lehet tartalékolni, mert a bajnoksághoz vasárnap már csak három győzelem kellett. Most már csak kettő. De EL meccsen és a kupában nem szabad. Ha azért kaptunk volna ki csütörtökön, mert nem vagyunk egy súlycsoportban velük, talán még lehetne gondolkozni azon, hogy érdemes-e még törnünk magunkat. De jobbak voltunk, csak nem volt annyi szerencsénk, mint nekik. Hogy a második félidőben mindkét kapura rúgásuk gól lett, míg a mi 6-unkból egyik sem, az nagy szerencséjük. Kapusuknak is volt egy éppoly rossz 'mentése', mint Scherpennek, de szerencséjére a labda kezéről szögletre pattant. Kidolgozott helyzetük egész meccsen nem volt. A két gólon kívül csak egyszer kellett Scherpennek beavatkoznia, egy 40 méteres lövésnél. Ezzel szemben legjobbjuk a kapus volt. Ezek után nem abból kiindulni, hogy van értelme megpróbálni, nagy butaság lenne.
Az EL továbbjutás számomra fontosabb, mint a holland kupa. Az EL-ben növelni tudjuk nemzetközileg tekintélyünket. A holland kupa megnyerése szép, de csak a vitrin lesz még jobban tele. És az nem a csütörtöki meccsen fog múlni. Az RKC-re érthetően nem tudták magukat felpumpálni a játékosok. A kupadöntőre ezzel nem lesz baj.
"Azért csacsiságokat nem kellene írni."
Az eredménytől függetlenül nem lepne meg, ha a vasárnapi meccs nehezebb lenne, mint a csütörtöki. De nem azt írtam, hogy a Vitesse jobb, hanem azt, hogy még, ha jobb is lenne (=lehet)...
"A kettő összefügg. "
Nem hiszem. Tagliafico, Antony, Neres a válogatott szünetben kipihenhették magukat. Alvarez is abban a két hétben csak 60 percet játszott. Tadic valóban nem szünetelt, de ő így is egyre jobb. Gravenberch is ugyanolyan, mint a válogatott szünet előtt volt. Klaassen talán kicsit visszaesett. A legnagyobb gond Alvarez és a két szélső. Ha ők formában lennének, amihez tehát semmi köze nincs a válogatott meccseknek, akkor minden rendben lenne. Az persze lehet, hogy a két hetes szünet megtörte a szünet előtti lendületet. De ez nem fáradtság. És végül is, ha Tadic berúgja a 11-est, biztosan nyerünk, és Rómában szinte(!) pihentethetnénk játékosokat.
"Scherpen kirúgásai sem jók"
Tegnap szerintem minden kirúgása jó volt.
"Állítom, hogy a 3 közül a legjobb kapus"
Remélem, csütörtökön ezt bebizonyítja. Eddig nem volt vele baj. Nekem nem tetszett annál a szabadrúgásnál, de akkora hiba, ha egyáltalán az volt, az sem volt. Onana liverpooli és Scherpen csütörtöki hibája sokkal nagyobb volt.
"Ezt a következtetést nem tudom, miből vontad le. "
A csütörtöki meccsből, melyen védelmük egy átjáróház volt, és az első 20 perc után, nem voltak képesek bejutni 16-osunkon belülre. Nézd meg az összefoglalót és a statisztikákat! A számok számukra siralmasan rosszak. Csak kihagytuk a hatalmas helyzeteket. A Roma nem azért nyert csütörtökön, mert jobb volt, hanem mert nagy mázlija volt. Az nem az ő érdemük, hogy Tadic kihagyta a 11-est. Az sem, hogy Scherpen beengedte azt a labdát. Brobbey is ritkán hagy ki akkora helyzetet, és még volt jó néhány hatalmas helyzetünk. Részünkről sutaság volt azokat kihagyni, de a Róma szemszögéből ez nagy mázli volt. Nem tudom, hogy tudnak ennél jobbak is lenni, de abban biztos vagyok, hogy mi tudunk.