XANTIi Creative Commons License 2021.04.11 0 1 56456

Ebben nem értünk egyet. Sajnos ismerünk olyan műgyantákat, kiöntő anyagokat amik higroszkóposak. Elég a danamidra gondolni. Elsőre masszív és tömör anyagnak néz ki. Sajnos ebben a méretben már Murata szűrő is volt szétrohadva. Sajnos volt olyan mobilrádió, ahol nem volt rajta DC de megrohadt. Még "hidegen", ohm mérővel is lehet mérni akár kOhm alatti átvezetést is. Ami a leválasztás hiányában a KF IC-t is totál felborítja, nem csak a csillapítása lesz durva nagy.

Biztosan nem tesz jót a DC, de úgy tűnik nekem, hogy minimális nedvesség akkor is kell a rohadáshoz.

Olyan rádióknál, ahol nem SMD és nincs szerelés utáni vegyszeres mosás, nem találtam még így lepusztult darabot. Nyilván egy nagyobb, jobban védett sem pusztul meg. Több paraméter miatt is jobb lehet egy nagyobb, igényesebb szűrő.

A lényeg, hogy cserélni kell. Az, hogy egyszer már cserélt DC leválasztás nélkül se jött vissza soha, megerősíti a gyártásnál történt esemény gyanúját..

Ahogy sok rádióban van egy palmatex szerű ragasztó, ami 10-15 év után kezd el rezet enni és alkatrész lábat képes zöld cunderré marni. Rejtve a ragasztó alatt.  Amivel nagyobb kondikat rögzítenek.

Előzmény: Törölt nick (56453)