NewUser1 Creative Commons License 2021.04.11 0 0 20526

Szia!

Én már több mint 10 éve küzdök a pikkelysömörrel, úgy hogy én nyertem:)

Nekem ami most nagyon bevált a pikkelysömör ellen az a glicerin, fokhagyma és testápoló keverékéből készített krém. 50ml-es műanyag flakonba rakok kb 20ml növényi glicerint, ehhez rakok 3db nagyobb fokhagymanyomóval összepréselt fokhagymát, a maradék részt pedig Dermax illatmentes testápolóval töltöm ki, majd jól összerázom. Úgy vettem észre, hogy a legjobb eredményt úgy érem el ha 2 óránként bekenem a sömörös részt vele.

Korábban, hogy a vastag sömörös részt eltávolítsam fokhagymával közvetlenül kentem a pikkelysömört, nálam ez teljesen lehámlasztotta a sömörös bőrt, olyan volt mintha napon leégtem volna, de ezt követően az említett krém illetve egyéb szteroidos krémek is hatékonyabbak, mivel így nem a sömörös bőr tetejét kened csak a krémmel. Miután lehámlott a sömör én abbahagytam a közvetlenül fokhagymával kenést, mert a hámlott bőrön elég fájdalmas volt, de mindenképpen addig megéri kenni vele, amíg a vastag sömör résztől megszabadulsz (feltéve, hogy nálad is hámlasztó hatása van mint nálam).

A krém mellett én még reggel és este a "Skin-Cap spray"-t használok, ami nálam elhalványítja a sömörös részt, viszont arra kell vigyázni vele (legalábbis az én esetemben), hogy miután befújtam, kb 2 óra elteltével elkezdett kiszáradni a bőröm, ezért én kb. 2 óra elteltével bekenem az említett glicerines, fokhagymás krémmel.

Kb. másfél hete használom a Skin-Cap spray-t és a glicerin/fokhagymás kenőcsöt, úgyhogy nem tudom, hogy hosszú távon is jó lesz-e, illetve, hogy neked is beválik-e, de ami biztos, hogy ilyen szép legutóbb kb 10 éve volt a bőröm. 

Krémek közül nálam még a szteroidos Daivobet kenőcs használt (ami most is van tartalékban) illetve hajas fejbőrön az Elocom kenőcsöt használom, ami 2-3 nap alatt nekem eltávolítja a sömört. Érdekes módon nekem csak a fejbőrön használ az Elocom máshol teljesen hatástalan.

Ezeken kívül még szedek naponta multivitamint, 4000NE D-vitamint oldat formában, Omega-3 vitamint illetve kerülni kell a cukrot, egészségtelen ételeket, italokat.

Remélem tudtam segíteni.

Előzmény: Meroleges (20525)