Turbobabakocsivezető Creative Commons License 2021.04.11 0 1 1364

Azért talán érdemes lehet végiggondoni!

 

Az alaphelyzet, hogy a Petry külföldön dolgozik. 

És nyilatkozik egy magyar lapnak és az ott leírtak egy része ellentétes a munkaadó hazájának politikai irányvonalàval. Ez kb a valós állapot.

 

De!

Egyrészt lehet e saját véleménye Németországban? Azt kimondhatja e? Még Magyarorszagon sem? 

Mert megvették kilóra? 

Szabad e otthon, a saját hazájában elmondani a véleményét, ami történetesen egyezik az épp uralkodó hazai széljárással, de ellentétes a némettel? Esetleg ha németországban vállalsz munkát, akkor bár lehet véleményed a lakásodban, a négy fal között, de leginkább úgy, hogy akkortájt ne legyenek vendégeid se! 

 

És vajon egy magyar cégnél dolgozó külhoni munkavállaló elmondhatja a magyarországi politikai széljárással ellentétes véleményét? Pl hogy maga is homokos és szerinte jó irány a fekete tömegek befogadása? 

 

És most Petryvel az a gond, hogy az a véleménye ami,  vagy az, hogy ezt egy magyar újságnak nyilatkozta? És ez most megrendítette az egységes német társadalmat és a fejét követelik?

 

És az sem közönbös, hogy miként jutott el a véleménye Németországba?

 

 

És miként lesz vakcinaútlevél, épp úgy lesz véleményútlevél is? És ha az abban foglaltaknak betűre nem felel meg, akkor az büntetőjogi felelősséggel jár? És csak a nemi sokszínűségre és a migránsokra fog vonatkozni, vagy esetleg egy kódex vastagságú könyvben lesz a kérdéssor?

 

Szép, új világ!