Törölt nick Creative Commons License 2021.04.09 0 1 55

Üdv!

Ugyan nem határoztam meg pontosan a ragasztót mert csak néhány ragasztópisztolyból nyomható ömledék alkalmas egy zsírtalanított fémdarab rögzítésére ( és még azok sem bírják a folytonos ütést leválás nélkül )  pl.okáért egy fadarbhoz satuba rögzítéshez.

De pontosítok ezért , azaz olyan granulátumot használok kb. borsó méretűek csont szinűek amiket hőprésgépekben alkalmaznak néhány évtizede ipari színfúrnérozáshoz.

Ezt olasztom rá a fára lángal és az előmelegített fémet ( csontot  értelemszerűen nem ) hozzányomom, én így csinálom jó ideje ha valamit nem tudok konkrétan satuba peckekkel szorítani.

 

Nem a szakmám csak kiegészítem a hiányosságaim, meg nincs aki megcsinálná helyettem.

 

Az elmúlt négy nappban volt némi időm ( esztergályos haver idegére ) foglakozni többek közt új air engraving készítéssel ( nem rugóterhelésű ) 

és két különböző dugattyútömegű kis gép sikeredett kor anyagból. Kb. tíz órát mentek eddig folyamatosan a lódarazsak de ugytűnik ezek jobbak lettek az elődnél.

A Lindsay féle gépek 1000-3000 dollár között mozognak állítólag azok a legjobbak, aszerint készültek az enyémek is csak sajnos hőkezelés nélkül, így majd elválik medig ér a takaró :-)

Előzmény: pfalúz_62 (51)