Kioto: igen, a ritkítás durva (és kell, mert semmitérő lesz).
nem elé, h aggódni kell, meg vegyszerezni, stb. metszeni (akár 2x),
szedni, a riktítás olyan mintha 2x kellene valamit szedni...
na ez azért nem túl gazdaságos... persze van nagyüzemi módszer, de...
---
íze: tényleg nagyon változó. 2019-ben a vevők imádták, megvesztek érte.
de legtöbb a nagyáruházi vacakon szocializálódott...
ezért nehéz ízről írni. évjárat / terület / gondoskodásfüggő is (kálium és egyéb komplex lombtrágyák?)
mindenesetre érdekes volt a tapasztalat, egy nagy hazai áfonyásban, ahol napi szinten csöpög a növénynek a kálium meg sok más számítógép által vezérelve, h milyen finom édes és zamatos volt a bogyósgyümölcs...
szóval a napérlelte (persze kell), szívből szeretett gyümölcs legendáján túl ott van a számítógép
nevelte termés valósága,
ami sokszor "igazibb" valóság... szép új kor!
nem beszélve a zamatosabb ízesítős eperszörpről,
ami epret nem látott, de a gyerekek ezt keresik, szeretik, a természetest meg lesz#rják.