Pitapapa48 Creative Commons License 2021.04.08 0 0 11793

Vásároltam a lámpák pont hu vebáruházban egy 2800 Ft összegű tételt. Nem akartam tetézni utánvéti díjjal, meg bejáratott nagy forgalmú áruház,kockázat igy nem volt nagy.

A fizetési módnál választottam a bankkártyás fizetést, de  közbeiktatta a PayPallt. Van PayPAll regisztrációm , de PayPall számlám nincsen nem tartottam szükségesnek. Kártyám sincsen előre hozzárendelve a PayPall-hoz.

Gyors fizetés, visszaigazolás, másnapra Csehországból megkapom az árut.

Rápillantva a használt kártyaszámlára, levonva, könyvelve 2990 ft. + 2800 ft zárolva.  Gondoltam pár nap mulva rendeződik, de a PayPall vagy valaki sikeresen lenyulta a 2990 ft.ot, a webáruház pedig megkapta az áru értékét a 2800 Ft. ot

Felmerül több kérdés: a webáruház,bár igen gyors, egy betűvel nem hivatkozott rá, hogy nem Magyarországról kapom az árut. A bankkártyás fizetés során miért lép be a PayPall a rendszerbe, és miért kerül ez nekem 2990 Ft többletkiadásba?

Azért sem akartam PayPall  számlát feltölteni, mert nekem jól megfelel a sima bankkártyás fizetés, és a PayPall rendszerben az esetleges reklamáció számomra túl körülményes, igy feleslegesnek tartottam.

Ha valaki tudja, hogy a kérdéses 2990 Ft  +költséget mire fizettem ki lenyulás vagy tudatlanság okozta, kérem ne kíméljen.