NZA Creative Commons License 1999.10.27 0 0 273
"mikor nyugati villamosos városban járok, mindíg csodálkozom, hogy milyen jó sinjeik vannak, nem kopottak, és a hengerelt aszfalt sem töredezett melettük. Miért nem lehet nálunk is rendes síneket rakni? Miért kell egy váltón 15-tel döcögni? Hogy ne kopjon? Rohej!"
Tegyuk azert hozza, hogy nagyon keves helyen van ekkora forgalom, azaz nalunk 5 ev alatt megy annyi tengely at egy valton mint masutt 25 ev alatt.
6-os Moricz: az mar egy okosabb otlet, hogy a 4-es menjen tovabb a Kosztolanyira, sot meg tovabb a Karolina utig (ezzel kivaltva a 12-es buszt). Ha jol tudom, ez meg ebben a formaban szerepel is fejlesztesi tervekben. Persze szerintem ma mar az is megfontolando, hogy a 4-es bekanyarodva a Kosztolanyin elmenjen a Kelenfoldi pu.-hoz. Persze tovabbra is fennall a kerdes: van-e kapacitas a Nagykoruton arra, hogy oda tereljenek tovabbi forgalmat. A Petofi hidon valoban kevesebben utaznak, de a Boraros tertol mar ezt nem igazan lehet mondani (Csepeli HEV rahordo hatasa). Legyenek meg hosszabb villamosszerelvenyek a nagykoruton?Ezt a forgalmat tovabb suriteni mar nem lehet...
Előzmény: Járaszája (248)