Winesoul Creative Commons License 2021.04.07 0 0 85681

Igazából ,nekem nincs alapvetően bajom a mcukival. Mert vannak kedvenc félszáraz és félédes fehérborok amiket szívesen fogyasztok pl Sanzon tokaj Flour, Szászi Zeusz-ottonel musk; Tokaj Montium Sárgamuskotály, Nobilis Sárgamuskotály etc...

 

Sőt a desszertborokat is kedvelem és nem csak Tokaj-ból mert pl a Bott Fricinek volt anno egy töppedt juhfarkból készült desszertbora, amiből véletlenül 1 bontatlan palackot otthagytak egy rendezvény végén az asztalon és hát a baráti társasággal egy későbbi alkalom során megpattintottuk és bitang jó volt.  Illetve ha szentségtörés is, de nekem anno tetszett Balla Géza Kadarisszimája is és kíváncsi lennék más hasonló  töppedt vagy szárított szőlőből készült vörösökre. Például a Demeter Zoli-tól szereztem egy cab franc főbort, de azt még félreraktam, egy későbbi baráti társasággal megtartott kóstira.

 

Itt viszont ha jól vettem ki BZoli szavaiból a mcukihoz képest alacsonyabb lehet a sav, ha ennyire édes és ebből kifolyólag -bár ez pusztán spekuláció- nincs meg az összhang. Borítottam már ki kiöntőbe ill lefolyóba édes szamorodnit meg mátrai late harvestet, amik annyira gejlek voltak, mert hiányzott belőlük a savgerinc. Sőt az egyik barátom, aki abszolút nincs benne a bor világában és csak az általam mutatott  félédeseket és desszertborokat fogyasztja, még az is mondta arra a mátraira hogy büntet. Szóval sok mindenen múlik, amúgy elég érdekes téma ez, mert az értékesítés során se könnyű a félédes&félszáraz borokkal dolgozni. Kicsit mintha a borok "számkivetettjei" lennének ezek a tételek.

Előzmény: naivkezdo (85678)