BZoltan Creative Commons License 2021.04.06 0 0 85668

Annyiban mindenképpen gátja a Kreinbacher birtok a fejlődésnek, hogy nélkülük már lenne egy korszerű és használható termékelírásunk ami valamilyen keretet adna a somlói borok stílusának. A jelenlegi termékleírás ugyanis egy kalap szart sem ér.

Ahogy egy nagyon érdekes és előremutató ötlet volt, hogy a Somló rendelkezésére álló két OEM kategória közül az egyiket az organikus boroknak lehetne dedikálni. Ezt a kezdeményezést simán át lehetett volna vinni a választmányon ha a Kreinbacher birtok nem árulja el a csapatot az utolsó pillanatban.

 

Ezzel együtt persze a támfalak és a vízelvezetőnek finanszírozott de útként használható betoncsíkok mindenképpen fontos infrastruktúrális fejlesztések. De ha nem a Kreinbacher akkor megcsinálta volna ugyanazzal a pályázattal bárki más. Ahogy a Tornai is csinált támfalakat is meg utakat is, ugyanabból a forrásból.

 

Szóval nehéz megmondani, hogy mit is vesztenénk ha ne lenne a Kreinbacher birtok.

 

Ami fontos, hogy ők úgy indultak, hogy az 5-6 ezer forintos polcra célozták be a boraikat. Ennek mindenki örült, mert jót tett volna a borvidéknek ha egy komoly befektető, komoly marketingerővel, komoly szaktudással és minőségi ambícióval feljebb teszi a lécet. De aztán becsicskult a Kreinbacher birtok és mostanra már a Tornaival versenyez lefelé az árakban és konkrétan rongálják a többi termelő piacát.

Előzmény: bigup (85661)