BZoltan Creative Commons License 2021.04.06 0 0 85657

joskabácsi diplomatikusan azt írta, hogy a legritkább esetben :)

 

Nekem volt szerencsém a rozéborok nagyasszonyával Elizabeth Gabay-vel rozé kóstolón részt venni és ő tudott olyan rozékat mutatni amiktől oda vissza olajat eresztettem. De ezek a rozék tényleg tételszámra is 1% alatt vannak, litervolumenre pedig bőven 0.00000001% alatt.

 

Szóval technikailag lehet termőhelyi tipicitással rendelkező rozébort készíteni, hiszen a rozé alapvetően kék szőlőből készülő fehérbor. Szóval, ha adott a jó és karakteres termőhely, alacsony terhelés, tiszta szőlészeti technológia (szerintem ez organikusat jelet, de erről megoszlanak a vélemények), adalékanyag mentes borászati technológia, megfelelő érlelés akkor elvi akadálya nincsen annak, hogy terroir rozébor szülessen.

 

Ugyan van ez, hogy cserszegi fűszerest meg irsai olivért is lehet terroir bornak csinálni, csak nem úgy szokták :)

Előzmény: Winesoul (85654)