Laci Creative Commons License 1999.10.26 0 0 11
Ja, én sem értem, hogy hol itt a hiba. Ugye piacgazdaságban élünk, de kellenek a szociális (esély kiegyenlítés felé mutató) juttatásk is. Szóval kell támogatni a szegényeket, az egészség ügyet, a rendőrséget, stb.

Szerintem mondjuk az egész rosszul van, de hát így terjedt ejrópában, hát ez a standard. És ebbe bizony benne van az is, hogy a vallásszabadásgba beleveszik azt is, hogy az állam köteles az anyagi szükségleteket is biztosítani egy adott vallás követőinek. Na ezen folyik a huza-vona. Szóval bárki az adójának egy adott részét nem szabadon választható módon a jelenlegi "egyházak" között az állam szétosztja. Ez azoknak az egyházaknak fotnos főleg, akik nem tudnák eltartani magukat a saját aktív hívekik által, hanem kell nekik a politikai lobbi is.
Ezt meg lehet érteni (persze elég nyílvánvalóan távol áll a Biblia értékrendjétől, amin elvileg alapul az adott egyház, de ez az ő bajuk).

Szerintem az a húzós inkább, hogy a ki akarnak rekeszteni bizonyos közösségeket (egyszerű rivalaizálás miatt) az egyházaknak járó jogokból. Ez már durva.

Mellesleg az is durva, hogy egy cég által az egyszeri emberre fordított összes pénznek az állam elnyeli kb a 63%-át (átlagkeresetnél, ha többet keres akkor még többet, meg persze függ a fogyasztói kosártól is (ld: benzin :((( )). Szerintem ez ami teljes egészében ütközik az emberbe beépített alapvető igazságérzettel. Ezt kéne szerintem erősen leredukáálni tényleg csak a legszükségesebb dolgok fedezésére (amiben szerintem nincs benne az egyházak támogatása), és a többit oldja meg a társadalom piaci alapon, vagy jótékonysággal.

Amíg ez nincs meg, én pl lopásnak tekintem az állam részéről, hogy elveszi az én munkám értékének a nagy részét, de ez már off topic, bocs.

Laci