őszszakál Creative Commons License 2021.04.03 0 0 382

 „hiszen a valóság a tudás gyarapodásával, valóban jól láthatóan illúzióként viselkedik.”

 

 

Ez is a teremtményi gondolkodás szüleménye.

 

„Hiszen *ha* bármi lehet .. s abból bármennyi, miért olyan eszme rendszert alkalmaz, ami a szűkösséget.. értelem nélküliséghez ragaszkodik*/*teremtményi állapot-gondolkodás/”

 

Szerintem azért, mert a teremtmények nem mindenhatók. A mindenható már megtette a dolgát, mi csak újra hasznosítók, kamu feltalálók vagyunk./spanyolviasz/

 

„mi másért akar egymáson uralkodni, s nem a valóságon, ha nem a szaporodás kívánta dominancia okán, amit nem az értelem csupán az ösztön diktál..”

 

A teremtmények a valóság része, azon kell munkálkodniuk, hogy azok maradhassanak, amíg csak lehet. Az ösztönös, tudatalatti, érzelem-vezérelt cselekedetek száma jóval meghaladja a tudatosan értelmes cselekedetekét. Eddig, ennyire jutott velünk az evolúció.

 

„Mintha az embernek lenni egy meghaladhatatlan tökéletes állapot volna” Az is!

A mindenható megalkotta a Kozmikus Embert, mint a saját képmását, ami azonban csak egy mintapéldány, a modell. A modell és a valóság között mindig van tér és időbeli különbség, ami kiküszöbölhetetlen eltéréseket okoz. Ha elérnénk mi teremtményi emberek a Kozmikus Ember szellemi színvonalát, még akkor sem válhatnánk teremtővé, mert csak a modellel válnánk kompatibilissé, a Mindenhatóval nem. Ezért marad, a teremtményi állapot-gondolkodás.

Előzmény: evolúciómérnök (381)